TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Povestea lui Jun Do PO-ADJ-POVLJD-13-N-001
Povestea lui Jun Do
Vezi
galerie

Povestea lui Jun Do

de Adam Johnson

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #229497

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pak Jun Do are un tată autoritar, director al unui orfelinat în Coreea de Nord. Pe măsură ce crește printre orfanii nevoiți  muncească pentru supraviețuire, Jun Do își arată loialitatea față de conducătorii poporului și ascuțimea instinctelor. Din postura lui de „cetățean umil al celei mai mari națiuni între națiuni”, micul ambițios urcă în ierarhie; devine soldat, folosit pentru lupta în întunericul tunelelor, apoi un soi de răpitor profesionist, specializat în dispariția japonezilor de pe plaje; înclinația lui spre limbi străine îl propulsează spre meseria de transmisionist, cu misiunea de a intercepta mesajele americanilor. Trece prin tot felul de momente atroce și vede lucruri terifiante.
Cu vremea, scopul supraviețuirii e lăsat în urmă și tînărul Jun Do ajunge pe tărîmul detestat, America, cu o misiune de care atîrnă viitorul sauva urmă fie un drum luminos, alături de elită mărețului stat, fie dispariția într-o mînă din care nimeni nu s-a mai întors.
 
Premiul Pulitzer 2013
extinde
 

Detalii produs

Autor: Adam Johnson

Traducător: Mihaela Negrilă

Data apariției: 2013

Titlu original: The Orphan Master’s Son

ISBN: 978-973-46-4084-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 536

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: dictatură, supraviețuire

 

Opinii editoriale

"Povestea lui Jun Do performeaza un numar de vrajitorie neobisnuit: ia o realitate pura si dura, in toata lipsa ei de ratiune, si o umanizeaza, transformind-o in fictiune credibila.” 

Zadie Smith

"Un mare roman poate transforma improbabilul lucrurilor in palpabilitatea fictiunii. In asta sta geniul lui Adam Johnson, care, in romanul sau, se inspira dintr-un obiect din papier-mache, Coreea de Nord, si-l transforma intr-un loc real, ce ramine in memoria cititorilor.”

The Washington Post

"Povestea lui Jun Do este un thriller plin de semnificatii politice despre lumea ascunsa a Coreei de Nord, cu toata mizeria, violenta si, cind nimeni nu se mai asteapta, cu iubirile ei ce infrunta orice absurditate impusa de apropierea conducatorului iubit.” 

Pittsburgh Post-Gazette