TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un hohot în beznă PO-VLN-UN0HNB-11-N-001
Un hohot în beznă
Vezi
galerie

Un hohot în beznă

de Vladimir Nabokov

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #203513

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Albert Albinus își părăsește nevasta și copilul pentru amanta  adolescență, Margot, care vrea  devină star de cinema și se folosește fără scrupule de influență lui Albinus pentru a pune mînă pe roluri. Atunci când Albinus i‑o prezintă lui Axel Rex, se declanșează o serie de evenimente care atrag după ele dezastrul. Rex este la fel de manipu­lativ  Margot, iar cei doi încep o relație secretă, pe care Albinus preferă  o ignore. Un hohot în beznă este o carte diferită de stilul obișnuit al lui Nabokov, distingându‑se și prin viziunea  neagrăînfățișând o lume meschină și plină de cruzime. Este un român presărat cu nenumărate episoade de umor negru, de o elegantă sardonică, despre dorințaînșelăciune și decepție, o idilă bizară ce are loc pe fundalul Berlinului anilor ’30.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vladimir Nabokov

Traducător: Horia Florian Popescu

Data apariției: 2011

Titlu original: Laughter in the dark

ISBN: 978-973-46-2001-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

Teme: umor

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,De două ori pe lună, redacția revistei Semne Bune vine în vizită pe Cartepedia și îți recomandă cele mai interesante lecturi pe care poți pune mâna. ...“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Toti eroii bintuiti de fiorii iubirilor interzise – si Humbert Humbert, si Van Veen, si Phillip Wild – sint niste introspectivi, consemnindu-si trairile, acribic, in jurnale, memorii sau scurte notatii autoscopice. Pentru ei, existenta impulsului „bolnav” in sine pare mai importanta decit eliberarea de sub presiunea sa, mai semnificativa decit insasi tratarea lui, daca aceasta ar fi posibila. Fiecare se hraneste, masochistic, din propria-i maladie spirituala, nedorind sa o exorcizeze. Se cunoaste mai putin ca un arhetip al protagonistilor de mai sus fusese deja imaginat de Nabokov, inca de la inceputul anilor ‘30, intr-un roman scris mai intii in foileton (in limba rusa), intitulat Kamera Obscura/Camera obscura (1932-1936). Winifred Roy a talmacit textul in engleza, imediat dupa aparitie, dar versiunea l-a nemultumit pe prozator care l-a tradus, in 1938, el insusi, drept Laughter in the Dark/Un hohot in bezna (tiparit recent, la Polirom, si in romana) – varianta consacrata apoi pe plan international."

2 iulie 2011, Suplimentul de cultură, nr. 321 - Codrin Liviu Cuţitaru

 "Un hohot in bezna e o capodopera ciudata, una dintre cartile din care nu poti scoate nici macar o virgula, careia nu-i poti adauga macar o idee fara s-o strici.” 

The London Times Literary Supplement

"O aventura cinematografica ametitoare, cruda, ingrozitor de amuzanta.” 

John Banville

"Nabokov isi scrie proza in singurul fel in care ar trebui scrisa: de parca fiecare rind, fiecare cuvint asezat pe hirtie ar fi rodul unui extaz.” 

John Updike
Vladimir Nabokov
Vladimir Nabokov
Autor

Vladimir Vladimirovici Nabokov (1899-1977) s-a născut la Sankt-Petersburg. În 19...

vezi autor