TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mănăstirea din Parma CO-STE-MNSTDP-14-N-001
Mănăstirea din Parma
Vezi
galerie

Mănăstirea din Parma

de Stendhal

Id: #216001

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Mănăstirea din Parma este un roman a cărui densitate narativă nu lasă nici o clipă de răgaz cititorului dornic de aventură. Narațiunea însăși este pasionantă, Stendhal având darul de a spune mult în cuvinte puține. Cânt de iubire romantică, tragică, pătimașă, Mănăstirea din Parma rezumă visările de dragoste și duioșie ale autorului său, realizând în artă ceea ce dorise acesta să făptuiască în viață. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Stendhal

Traducător: Traian Fințescu

Prefaţator: Constantin Zaharia

Data apariției: aprilie 2014

Titlu original: La Chartreuse de Parme

ISBN: 978-606-936-896-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 544

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: destin, iubire, libertate

 

Opinii editoriale

Stendhal a inserat în cele trei romane principale ale sale (...) istoria unei voinţe. Roşu şi NegruMănăstirea din Parma şi Lucien Leuwen fac ca Stendhal să fie, între romancierii de dinainte de 1900, cel mai citit de tinerii de astăzi. Motivul este că aceste cărţi pun, în termeni limpezi, o unică problemă: cum îşi va făuri «destinul» un tânăr de douăzeci de ani!” 

R.M. ALBÉRÈ

„Marele secret al lui Stendhal, marea lui dibăcie este de a scrie imediat… De aici acel caracter de vioiciune, de spontaneitate şi de libertate faţă de convenţii, de subit şi de sinceritate care ne încântă mereu în stilul său.” – 

ANDRÉ GID

„Cânt de iubire romantică, tragică, pătimaşă, înveşmântată în hainele obiectivităţii şi ale lucidului simţ critic, Mănăstirea din Parma rezumă visările de dragoste şi duioşie ale autorului său, realizând în artă ceea ce dorise acesta să înfăptuiască în viaţă.” 

MICAELA SLĂVESCU
 Stendhal
Stendhal
Autor

Stendhal (Henry Beyle) s-a năs­cut la 23 ianuarie 1783, la Grenoble. Deși ur­mea...

vezi autor