TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Craii de Curtea-Veche HM-MIC-CRAIDC-15-N-001
Craii de Curtea-Veche
Vezi
galerie

Craii de Curtea-Veche

de Mateiu I. Caragiale

Id: #242080

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cu ilustrații de Răzvan Luscov
 

Descriere produs

„Craii de Curtea-Veche a fost și va rămâne una dintre operele cele mai reputate ale literaturii române, căreia mulți «mateini» îi dedică un adevărat cult. Opera este o evocare plină de farmec amar, de nostalgie sfâșietoare a Bucureștilor, în chipurile sale vechi, de pe la jumătatea secolului al nouăsprezecelea până în preajma Primului Război Mondial. A iubi profund Craii înseamnă a face să retrăiască în imaginar Bucureștii aceia. Desenator și acvarelist de imens talent, Răzvan Luscov s-a preocupat cu devoțiune, ingeniozitate și răbdare să regăsească urmele lumii pierdute în care se desfășoară acțiunea romanului. Întemeiat pe mii de documente de epocă, artistul a reconstituit în sute de ilustrații case, străzi, saloane, oameni, a dat un chip pe care nu-l putem uita lui Pașadia, Pantazi, Pirgu, Penei, Arnotenilor... Cu o pasiune de arheolog, înțelegând că urma realității este cel mai bun combustibil al fanteziei, Răzvan Luscov a suprapus operei mateine o lume de imagini de care nu ne vom mai putea dispensa... mai mult, a redat viață unei lumi dispărute pe care o plângem cu o dulce-amară melancolie.”

Ion Vianu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mateiu I. Caragiale

Ilustrator: Răzvan Luscov

Data apariției: noiembrie 2015

ISBN: 978-973-50-5081-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 27x27 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas, Monitorul Oficial

Teme: interbelic, iubire

 

Opinii editoriale

„Textul lui Mateiu I. Caragiale e scris pentru acele momente din viaţa fiecărui om în care trecutul e mai important decât actualitatea, voluptatea mai importantă decât adevărul, miresmele închipuite sau visate mai importante decât realul. E o apoteoză a plăcerii, cu extazele şi abisurile ei pline de primejdii.”

Andrei Pleșu

„Craii de Curtea-Veche este cea mai puțin pământească dintre lucrările noastre epice. Totul poate fi identificat și găsit conform cu imaginea contemporană a societății și totuși toate sunt ridicate, cu mult peste nivelul contingențelor, într-un cer de legendă, de mit.”

Perpessicius
Mateiu I. Caragiale
Mateiu I. Caragiale
Autor

Mateiu I. Caragiale (24 martie 1885 – 17 ianuarie 1936), poet și scriitor român....

vezi autor
Răzvan Luscov
Răzvan Luscov
Ilustrator

Răzvan Luscov s-a născut pe 9 noiembrie 1960 la Bucureşti. A absolvit Institutul...

vezi autor