TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Afinităţile Elective (Top 10+) PO-JWV-AFIET1-13-N-001
Afinităţile Elective (Top 10+)
Vezi
galerie

Afinităţile Elective (Top 10+)

de Johann Wolfgang von Goethe

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #228626

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Prin personaje contradictorii pentru epoca în care ele intrau în scenă literaturii, romanul lui Goethe este un paradox al impotrivirilor. Eduard și Charlotte, cuplul deschis la libere alegeri, pun în scenă legăturilecand amoroase, cînd pornite din apropieri ale spiritului, din  Afinitățile electiveÎn această scenăneobișnuită mai mult prin cele spuse decît prin cele făcuteva intră tînără Ottilie, cu farmecul inocenței, al armoniei în toate, dar și un prieten al lui Eduard, un căpitan în retragere, un spirit al exactitățîi clasice, al ordinii derutante; atunci fanteziile celor doi soți capătă substanțăfără ca vreunul dintre ei  bănuiască ce-i unește sau ce îi va despărți.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Johann Wolfgang von Goethe

Traducător: Eugen Filotti

Data apariției: 2013

Titlu original: Die Wahlverwandtschaften

ISBN: 978-973-46-3795-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 300

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Un cuplu de aristocrați proaspăt căsătoriți aduc în casă două ființe ce le sunt dragi și de a căror soartă vor să se îngrijească. Schimbarea e mult dorită de Eduard, care simte că o prezență în plus i......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Nu stiu daca ati stat vreodata sa meditati asupra titlului romanului lui Goethe: Afinitati elective. Luata literar, expresia te pune in incurcatura: ce fel de alegere interpersonala e aceea care se bazeaza pe afinitati?

Afinitatea cere o predispozitie in virtutea careia alegerea e prefigurata de chiar natura afinitatii. Simt imediat daca o persoana imi place sau nu, dar nu as putea spune exact din ce motive. Cu alte cuvinte, nu alegem ce vrem, ci alegem ceea ce ne dicteaza temperamentul sa alegem. De aceea, libertatea noastra de alegere e foarte limitata, caci suntem ghidati de la bun inceput de niste preferinte intime. Ceea ce inseamna ca persoanele pe care le prefer nu sunt rezultatul unor alegeri rationale, ci al unor optiuni emotive altoite pe anumite aplecari. Lucrul acesta e izbitor in cazul iubirii si al prieteniei."

Afinitaţi Elective, psychologies.ro - Sorin Lavric