TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Marele Gatsby (Top 10+) PO-FSF-MARGT1-13-P-001
Marele Gatsby (Top 10+)
Vezi
galerie

Marele Gatsby (Top 10+)

de Francis Scott Fitzgerald

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #206633

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un tânăr fascinat de visul american, proaspăt venit la New York și doritor de succes, Nick Carraway, împărtășește povestea transformării lui James Gatz în Jay Gatsby. Pe fundalul unei Americi prospere, dar haotice, Gatz, mănat de mirajul iubirii față de Daisy Buchanan, își schimbă viață, devenind din student la Oxford gangster, traficant de băuturi alcoolice și apoi milionar. Iubirea  pentru Daisy nu se împlinește însărămîne povestea donquijotescă a Marelui Gatsby, desfășurată odată cu un iluzoriu, nesfîrșit American dream.

Ecranizare, avîndu-i în rolurile principale pe Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan și Joel Edgerton.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Francis Scott Fitzgerald

Traducător: George Valentin Volceanov

Data apariției: 2013

Titlu original: The Great Gatsby

ISBN: 978-973-46-3295-4

Copertă: Paperback

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire

 

Opinii editoriale

"Povestea lui American Dream a fascinat si mai fascineaza, oricit de multipolara a devenit lumea de astazi, raminind rasfirata nu numai in paginile romanului lui Scott Fitzgerald. Care a simtit pe propria piele ce inseamna succesul. Dar si efemerul ei. S-au facut filme faimoase plecind de la roman, se vor mai face. Ne vom plimba mereu dintr-un vis intr-o iluzie. Din paginile unei carti, pe ecranul cinematografului. Altminteri, putem spune si noi: „Si astfel inaintam, aidoma barcilor ce plutesc impotriva curentului, tirite intruna inapoi in trecut”, precum se incheie si romanul lui Scott Fitzgerald."

8 februarie 2013, Observator cultural, nr. 660 - Cristina Manole

"Reprezentind, in egala masura, si povestea esentializata a unei intregi societati privilegiate si aparent lipsite de orice griji, construita, insa, pe un fundament format exclusiv din nisipuri miscatoare si inselatoare, romanul lui Scott Fitzgerald are marele dar de a genera, la fiecare pagina, o atmosfera magica si o extraordinara capacitate de iluzionare, indreptatind, si prin aceasta, entuziasmul lui T.S. Eliot, cel care, la aparitia cartii, afirmase ca ar fivorba despre „cel dintii pas mportant pe care proza americana l-a facut dupa Henry James”. Fitzgerald construieste, astfel, imaginea fermecatoare a unui miraj frumos, cel putin pina cind intervine hazardul, pina cind totul e prabuseste, tragedia loveste pe neasteptate, iar stralucitorul Vis American se dovedeste a nu fi nimic altceva decit cea mai inselatoare iluzie dintre toate iluziile posibile in aceasta lume a permanentei aparente."

2013, in Vatra, nr. 1 - Rodica Grigore
Francis Scott Fitzgerald
Francis Scott Fitzgerald
Autor

Francis Scott Key Fitzgerald (1896-1940) s-a născut la St. Paul, Minnesota. A...

vezi autor
George Valentin Volceanov
George Valentin Volceanov
Traducător

George Valentin Volceanov (n. 28 mai 1956, București) este un traducător român,...

vezi autor