TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Frații Karamazov (2 volume) AR-FMD-FRAK2V-16-N-001
Vezi
galerie

Frații Karamazov (2 volume)

de Feodor Mihailovici Dostoievski

Titlu apărut în colecția Serie de autor F. M. Dostoievski la Art

Id: #246550

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Frații Karamazov, cel din urmă și cel mai complex roman al lui Dostoievski, este în același timp povestea scrisă magistral a unui paricid și o meditație filosofică asupra întrebărilor esențiale ale umanității: existența lui Dumnezeu, liberul-arbitru, natura colectivă a vinei și consecințele dezastruoase ale raționalismului.


Întruchipând patru ipostaze fundamentale ale individului, frații Karamazov au, fiecare, motive bine întemeiate, deși de naturi diferite, să-și ucidă tatăl, moșierul Fiodor Pavlovici Karamazov, care duce o viață amorală și desfrânată. Moartea neașteptată a acestuia aruncă suspiciuni asupra tuturor celor patru frați și dă naștere la numeroase teorii, Dostoievski exploatând cu o abilitate remarcabilă filonul polițist al poveștii, ce creează un suspans capabil să susțină întreaga structură romanescă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Feodor Mihailovici Dostoievski

Ilustrator: Mircea Pop

Traducător: Ovidiu Constantinescu, Isabella Dumbravă

Data apariției: noiembrie 2016

Titlu original: Бра́тья Карама́зовы

ISBN: 7819852365440

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 868

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x21,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: identitate, moarte

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Poate cel mai mare roman scris vreodată, Fraţii Karamazov e o poveste uimitoare în absolut toate părţile sale. Dostoievski îşi dovedeşte încă o dată incontestabilul talent, construind nu doar caracter......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

… un autor a cărui compasiune creștinească se îndreaptă mai degrabă spre suferința umană,  păcat, viciu, spre profunzimile desfrâului și crimei decât spre noblețea trupului și sufletului.

Thomas Mann

„Frații Karamazov este cel mai puternic roman al lui Dostoievski și aici trebuie căutat geniul său.  Mi s-a părut că există în această operă o relație mai profundă cu Shakespeare decât a lăsat critica să se înțeleagă.

Harold Bloom

Adevăratul profet al secolului al XIX-lea a fost Dostoievski, nu Marx.

Albert Camus

Dostoievski pictează ca Rembrandt, iar portrelele sale sunt atât de puternice din punct de vedere artistic și de cele mai multe ori atât de perfecte, încât, chiar dacă le-ar lipsi profunzimea de gândire care se află în spatele și în jurul lor, cred că Dostoievski tot ar rămâne cel mai mare romancier.

André Gide

Dostoievski este singurul psiholog de la care am ceva de învățat.

Friedrich Nietzsche

Romanele lui Dostoievski sunt vârtejuri clocotitoare, furtuni de nisip învolburate, șuvoaie de apă care șuieră, fierb și ne sorb în ele. Sunt compuse în întregime din materia sufletului. Împotriva voințelor noastre, suntem aspirați, răsuciți, orbiți, sufocați și, simultan, umpluți de un extaz amețitor. Cu excepția lui Shakespeare, nu există nimic mai încântător de citit.

Virginia Woolf
Feodor Mihailovici Dostoievski
Feodor Mihailovici Dostoievski
Autor

Feodor Mihailovici Dostoievski (1821-1881), unul dintre cei mai importanţi şi ma...

vezi autor