TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fiesta PO-ERH-FIESTA-15-N-001
Fiesta
Vezi
galerie

Fiesta

de Ernest Hemingway

Titlu apărut în colecția Seria de autor Ernest Hemingway la Polirom

Id: #240681

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Fiesta este romanul de debut al lui Ernest Hemingway. Acțiunea se concentrează în jurul unui grup de americani expatriați care trăiesc la Paris și fac sistematic excursii prin Franța și Spania. Naratorul acestui roman scris la persoana întîi este Jake, fost combatant în Primul Război Mondial. Jake suferă de pe urma unei răni misterioase, ce îl împiedică să aibă o relație sexuală cu personajul feminin central al cărții, Brett Ashley. Pe parcursul întregii cărți Brett și prietenii ei călătoresc, se distrează, se îndrăgostesc sau doar flirtează, dar nu reușesc să alunge un sentiment straniu, de goliciune, de vid, specific „generației pierdute” de după război.

 

Deși pentru Hemingway a reprezentat debutul în roman, Fiesta este una din marile cărți ale secolului XX. Forța narativă a autorului, stilul aparent simplu, dar foarte expresiv, talentul sau incontestabil de povestitor și abilitatea de a crea personaje memorabile fac din volumul de față o capodoperă a literaturii universale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ernest Hemingway

Traducător: Radu Pavel Gheo

Data apariției: februarie 2015

Titlu original: The Sun Also Rises

ISBN: 978-973-46-5325-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Lecturi nu tocmai uşoare, de luat la mare depărtare! Sunt cărţi care şi-au găsit loc în bagajul meu de-a lungul timpului. Singurul criteriu pe care l-am avut în alegerea lor a fost să nu mă gândesc pr......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Hemingway nu s-a ascuns niciodată într-un turn de fildeş. Ştia prea bine că substanţa operei unui artist este artistul însuşi, viaţa şi trăirile lui, şi a reuşit ceea ce puţini scriitori din epoca lui sau dintotdeauna au izbutit să facă: să devină, ca om şi în văzul lumii în mijlocul căreia trăia, imaginea vie a semnificaţiei celei mai autentice şi mai profunde a operei sale, iar acest lucru a continuat să-l facă neabătut şi cu cea mai deplină onestitate pînă în momentul morţii.

Tennessee Williams

Scriitorul adevărat este un om singur. Şi, pe măsură ce creşte în ochii celorlalţi, se cufundă tot mai mult în singurătate. Iar dacă este suficient de bun, în fiecare zi e nevoit să se confrunte cu eternitatea sau cu absenţa ei. Pentru un scriitor adevărat, fiecare carte este un nou început, o nouă încercare de a atinge ceva care rămîne mereu de neatins. Misiunea lui este de a merge pe căi ce n-au mai fost umblate sau de a izbuti acolo unde alţii au dat greş. Dar să scrii literatură nu înseamnă doar să spui cu alte cuvinte ceea ce deja s-a spus – tocmai pentru că au existat marii scriitori ai trecutului, noi, cei de astăzi, sîntem nevoiţi să mergem mai departe decît am fi crezut vreodată că putem ajunge, să ieşim în larg, pînă cînd rămînem cu totul singuri, lipsiţi de orice sprijin.

Ernest Hemingway

Hemingway a fost unul dintre cei mai străluciți, mai îndrăzneți și mai riguroși stiliști din întreaga literatură universală, urmărind neclintit principalul scop al artei sale: acela de a surprinde însăși esența umanității, așa cum apare ea în spectacolul tragicomic al vieții. Iar cei care l-au cunoscut pot depune mărturie că era la fel de bun ca om pe cît a fost ca scriitor.

William Faulkner
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
Autor

Ernest Miller Hemingway (1899-1961) este unul dintre marii prozatori americani a...

vezi autor
Radu Pavel Gheo
Radu Pavel Gheo
Traducător

Radu Pavel Gheo (n. 1969) a absolvit în 1994 Facultatea de Litere a Universităţi...

vezi autor