TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Între cer și pământ (Vol. 1) PO-JKS-NTRCIP-14-N-001
Vezi
galerie

Între cer și pământ (Vol. 1)

de Jón Kalman Stefánsson

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #237828

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un roman al despărțirii de moarte, al speranței și al maturizării


Cu o sută și mai bine de ani în urmă, pescarii Islandei știau prea bine ce se află între cer și pământ: Marea Înghețată. De-aici încolo, lucrurile erau simple: îți făceai cruce să nu te prindă furtuna, ieșeai pe mare într-o barcă de șase oameni, aruncai undițele, așteptai ca peștele să muște, trăgeai – de undițe și apoi la vâsle –, te întorceai la mal, curățai peștele, îl vindeai. Aveai apoi ce mânca, aveai cu ce plăti datoria la prăvălia din sat, aveai chiar bani pentru o sticlă de rachiu.

 

Cu Barður se întâmplă însă că niște cuvinte îl ucid. Mai rău: îl ucid niște versuri scrise cu o sută de ani înainte de un poet orb, despre un rai pierdut, pe care pescarul nostru vrea să le învețe pe de rost și să le pună într-o scrisoare de dragoste. Cu gândurile pradă poeziei, flăcăul uită să-și ia pufoaica atunci când iese în larg, iar la întoarcere pescarii sunt mai puțini cu unul: Barður a murit de frig.Romanul lui J.K. Stefansson, primul dintr-o trilogie islandeză tradusă entuziast până acum în douăzeci de țări, e însă și un roman al despărțirii de moarte, al speranței și maturizării, care nu înseamnă neapărat resemnare. Prozatorul face din celălalt erou al cărții, numit scurt băiatul, un personaj ce rămâne multă vreme în mintea cititorilor.

 

Între cer și pământ e deopotrivă cartea cerului plumburiu, a mării nemiloase și romanul băiatului, al drumului său prin durerea de a-și fi pierdut cel mai bun prieten, în încercarea de a găsi un sens pentru ceva de neînțeles când încă n-ai împlinit douăzeci de ani – adică pentru moarte.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jón Kalman Stefánsson

Traducător: Magda Răduţă

Data apariției: septembrie 2014

Titlu original: Himnaríki og helvíti

ISBN: 978-973-46-4898-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire, moarte

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Fără să exagerez, Între cer şi pământ – romanul lui Jón Kalman Stefánsson este unul dintre cele mai stranii, melancolice şi poetice romane citite în ultima vreme. Straniu pentru lumea nefirească pe ca......“

citește mai mult
Sonia Wincentowicz Sonia Wincentowicz

,,Fără îndoială, una din cele mai frumoase cărţi pe care le-am citit în ultima vreme. Povestea unor pescari din Islanda te va bântui mult după ce ai terminat de citit cartea. Atmosfera de pe mare, vântu......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Vorbele au, unele, darul să schimbe lumea și puterea să ne mângâie și să ne steargă lacrimile. Unele vorbe sunt gloanțe, altele sunt sunete de vioară. Unele ajung să topească ghețurile care ne înconjoară inima, pe altele le trimitem să ne salveze, grăbite, ca pe cohorte de călăreți, când zilele sunt potrivnice și nu mai știm dacă mai trăim sau am murit deja.

Jón Kalman Stefánsson

O adevarată descoperire, o revelație, o lectură de la care nu vrei să-ți fie distrasă atenția, căci fiecare detaliu scăpat e o pierdere.

Livres Hebdo

Între cer și pământ este o poveste nemaipomenită, o gură de aer în cele mai întunecate hăuri ale mării.

Le Monde
Jón Kalman Stefánsson
Jón Kalman Stefánsson
Autor

Jón Kalman Stefánsson, unul dintre cei mai importanti scriitori contemporani isl...

vezi autor