TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dușmanca. Balul PO-IRN-DUMANB-15-N-001
Dușmanca. Balul
Vezi
galerie

Dușmanca. Balul

de Irène Némirovsky

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #240686

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cu o mamă frivolă şi prea ocupată cu flirturile ca să se mai îngrijească şi de cele două fiice, cu un tată mereu prins cu afaceri departe de casă, Gabri, eroina romanului Duşmanca, se maturizează mai mult la voia întîmplării. Copilăria ei are drept singur tovarăş ranchiuna faţă de mamă, care cu vremea se transformă în dorinţă de răzbunare. Aproape pe nesimţite, copila taciturnă şi neglijată de toţi devine o tînără plină de farmec, dar şi egala inamicei sale dintotdeauna. De-acum, răzbunarea îi e mai la îndemînă ca oricînd, însă conflictul difuz dintre cele două femei e dominat de sentimente contradictorii, de intuiţii şi neînţelegeri, de impulsuri incontrolabile şi remuşcări copleşitoare.

 

La fel ca Gabri, micuţa Antoinette Kampf din Balul creşte simţindu-se mai degrabă un obstacol decît o fiică, un accesoriu niciodată mulţumitor, cu dorinţe şi aşteptări mereu neglijate. Cînd părinţii ei, proaspăt îmbogăţiţi, pun la cale cel mai important eveniment al vieţii lor sociale, un bal grandios care să le marcheze intrarea în lumea bună, Antoinette găseşte prilejul să răzbune toate umilinţele din trecut, însă micul ei puseu de furie scapă de sub control.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Irène Némirovsky

Traducător: Nicolae Constantinescu

Data apariției: februarie 2015

Titlu original: L'Ennemie. Le Bal

ISBN: 978-973-46-5226-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: conflict, răzbunare

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune
Speciale >> Scriitori francezi
 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Două tinere rănite de mamele lor. Două tinere femei, de fapt, constrânse la a-și asuma statutul de copilițe doar pentru că mamele nu vor să le considere încă suficient de mature pentru a li se acorda......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Duşmanca, în care se află germenele unui alt roman al lui Irène Némirovsky, Le Vin de solitude, are drept protagonistă o adolescentă revoltată a cărei mamă, «drăgălaşă şi delicată ca porţelanul», este de fapt un monstru de egoism care-şi înşală soţul şi-şi lasă copiii în voia sorţii.”

Jonathan Weiss

Balul e romanul care i-a creat lui Irene Nemirovsky imaginea unuia dintre cei mai talentați și mai apreciați scriitori ai generației ei.”

The Guardian

Balul surprinde relația imorală dintre o mamă plină de ambiția de a parveni social și fiica ei de paisprezece ani.”

The Independent
Irène Némirovsky
Irène Némirovsky
Autor

Irène Némirovsky (1903-1942) s-a născut la Kiev, în familia unui bancher din Ucr...

vezi autor