TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Abaddon exterminatorul (Vol. 3) HF-ERS-ABADDE-14-N-001
Abaddon exterminatorul (Vol. 3)
Vezi
galerie

Abaddon exterminatorul (Vol. 3)

de Ernesto Sábato

Titlu apărut în colecția Seria de autor Ernesto Sabato la Humanitas Fiction

Id: #235168

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un roman complex, care relevă momente esenţiale din istoria lumii, împletind povestirea filozofică, eseul şi elementul autobiografic într-o capodoperă a literaturii universale.


Unul dintre cele mai cutremurătoare romane ale secolului XX, ultima parte a trilogiei care mai cuprinde Tunelul şi Despre eroi şi morminteAbaddon exterminatorul este o creaţie densă, vizionară, de un intelectualism rafinat. Într-un Buenos Aires terorizat de dictatura militară de la începutul anilor '70, o serie de semne nefaste, de premoniţii şi evenimente inexplicabile par să anunţe o inevitabilă apocalipsă. Un vagabond clarvăzător zăreşte un semn pe care numai el pare să-l înţeleagă: un dragon cu şapte capete vărsând flăcări pe cerul înserării, un tânăr idealist e torturat şi ucis de poliţie, care îl bănuieşte de subversiune, agenţi ai Răului par să se fi răspândit pretutindeni şi, treptat, peste lumea lipsită de speranţă se înstăpâneşte puterea tenebrelor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ernesto Sábato

Traducător: Tudora Şandru-Mehedinţi

Data apariției: mai 2014

ISBN: 978-973-689-748-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 448

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: dictatură

 

Opinii editoriale

„Abaddon exterminatorul este, poate, opera cea mai complexă şi densă a scriitorului, dar şi cea mai tulburătoare din trilogia sa literară. Sabato investighează aici realităţi şi lumi diferite. Trece de la istoria Argentinei şi de la istoria secolului XX la lumi încă şi mai onirice decât în opera sa anterioară; este o căutare a absolutului şi o luptă împotriva forţelor oculte care hăituiesc fiinţa omenească.”

Berta Lucía ESTRADA

„Abaddon exterminatorul este ultimul roman al trilogiei care începe cu Tunelul şi se continuă cu Despre eroi şi morminte. Dezvoltând în registrul său cel mai amplu metafora din «Raport despre orbi», acest roman insolit şi profund îl determină pe Sabato să intre în însuşi miezul scriiturii, să devină personaj principal într-o extrem de com-plexă construcţie tehnică, al cărei joc de perspective trimite la rea-litatea extratextuală a unui timp al apocalipsei şi, totodată, la culmile spirituale unde cercetează puterea vizionară a actului creator.”

Tudora Şandru MEHEDINŢI

„Admir forţa şi intensitatea scrierilor sale.”

Albert CAMUS
Ernesto Sábato
Ernesto Sábato
Autor

Alături de Jorge Luis Borges, Julio Cortázar şi Adolfo Bioy Casares, ERNESTO SAB...

vezi autor
Tudora Şandru-Mehedinţi
Tudora Şandru-Mehedinţi
Traducător

Tudora Şandru Mehedinţi (7 februarie 1942, Bucureşti) este o hispanistă şi tradu...

vezi autor