TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Palatul Puricilor PO-ELS-PALATP-14-N-001
Palatul Puricilor
Vezi
galerie

Palatul Puricilor

de Elif Shafak

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #237258

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Palatul Puricilor folosește cu ingeniozitate structura narativă din O mie și una de nopți, ramificând narațiunea principală în nenumărate povești, care mai de care mai amuzantă și mai uimitoare. Ceea ce leagă toate aceste întâmplări este locul în care se petrec – Palatul Bomboană, o clădire de apartamente de pe strada Cabal, construită pe la jumătatea secolului XX de un cuplu de imigranți ruși. Altadată plin de farmec și cu personalitate, acum însă căzut în paragină, invadat de gunoaie și de paraziți de toate soiurile, Palatul Puricilor, așa cum a ajuns sa fie poreclit, este populat de personaje curioase, de la pitoreștii coafori Celal și Cemal la obsedata de curățenie Tijen Igiena, familia Fiii-cei-iuți-din-fire, urmarită de blestemul nasurilor, sau frumoasa Amanta Tristă. 

Palatul Puricilor este, de fapt, o metaforă a Istanbulului, cu amestecul lui de vechi și nou, splendoare și mizerie și diversitatea lui culturală cuceritoare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Elif Shafak

Traducător: Ada Tănasă

Data apariției: septembrie 2014

Titlu original: The Flea Palace

ISBN: 978-973-46-4205-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 408

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

„Elif Shafak are talentul rar de a găsi scenele cele mai ascunse, mai tainice, ale Istanbulului, unde nenumărate rămășițe ale culturii vechiului Imperiu Otoman răsar în arborele genealogic al oricărei familii turce.”

The New York Times Book Review

Palatul Puricilor este începutul unei călătorii neobosite, uneori amuzante, alteori amestecând farsa cu pasiunea, în trecutul Turciei.”

The Independent
Elif Shafak
Elif Shafak
Autor

Elif Shafak este una dintre cele mai premiate romanciere contemporane şi cele ma...

vezi autor