TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Relatare despre Harap Alb CR-STU-RELDHA-14-N-001
Relatare despre Harap Alb
Vezi
galerie

Relatare despre Harap Alb

de Stelian Țurlea

Id: #235249

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 Vorbila (Povestitorul), sătul să-i tot scrie piesele lui Shakespeare, fuge din Anglia, se alătură lui Setilă, Flămînzilă și celorlalți membri vestiți ai grupului de aventurieri și împreună sar în ajutorul prințului Petru, ajuns în stapinirea Spinului, care-l numește cu dispreț Harap Alb. Cu toții străbat lumea în lung și-n lat, răscolesc plantații de canabis, ajung în minele de azotat de amoniu ale Septentrionului, inventează jocuri și dezleagă enigme cumplite, participă la lupte celebre consemnate de hrisoave, văd orașe prăbușindu-se și altele ridicindu-se din cenușă, imperii care se nasc și amenință lumea, înfruntă armate de barbari năvălitori. Sînt nemuritori. Cineva trebuia să relateze despre ei. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Stelian Țurlea

Data apariției: iunie 2014

ISBN: 978-973-23-3077-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartea Românească

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune
Speciale >> Cărți sub 10 lei
 

Opinii editoriale

Relatare despre Harap Alb devine un soi de carte a cartilor in care este condensata intreaga memorie culturala a lumii, din Antichitate pina in zilele noastre. Fiecare personaj al cartii are trasaturi, gesturi sau replici care fac cu ochiul spre alte personaje din istorie sau literatura.” 

Tudorel Urian

„Prozator experimentat, capabil sa utilizeze si sa parodieze cele mai diverse stiluri ale limbii romane, Stelian Turlea ne ofera siun spectacol de cuvinte. Pe care simti nevoia sa-l aplauzi la sfirsitul lecturii.”

Alex. Stefanescu

„In ciuda punctului de plecare si a experientei autorului in acest domeniu, tin sa precizez, de la bun inceput, ca nu este o carte pentru copii, ci una pentru adulti, mai mult chiar, una pentru adulti inteligenti, cultivati si, nu mai putin, foarte rafinati.” 

Liviu Antonesei
Stelian Țurlea
Stelian Țurlea
Autor

Stelian Țurlea (n. 1946) a urmat studii de filologie și filosofie la București,...

vezi autor