TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Marea, dimineața PO-MAM-MAREAD-14-N-001
Marea, dimineața
Vezi
galerie

Marea, dimineața

de Margaret Mazzantini

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #235037

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 Farid trăiește într-una din ultimele oaze din Sahara. Lumea lui este deșertul fără sfîrșit, locul fierbinte al nașterii și al fericirii, locul împlinirii și al păcii. Această pace va fi însă sfîșiată de un zgomot la început insinuant, apoi din ce în ce mai puternic, care se apropie încet, ca un animal de pradă, chiar din inima deșertului: războiul. Jamila, mamă văduvă, nu are altă cale decît să-și ia copilul și să fugă. Unde însă? Spre mare, spre celălalt deșert. Dincolo, de cealaltă parte a întinderii de apă, Vito, care-și trăiește copilăria în Sicilia, asistă la sosirea valurilor de refugiați. Refugiat la rîndul lui, el este fiul unei arăboaice și ea pribegită încă din copilărie. Dacă privirea lui Vito ar putea străbate marea, el ar vedea cum, cu ochii în lacrimi, Jamila linge buzele chinuite de morbul setei ale micuțului Farid. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Margaret Mazzantini

Traducător: Gabriela Lungu

Data apariției: mai 2014

ISBN: 978-973-46-4452-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 168

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: copilărie

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune
 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Pentru Farid, un băiețel născut și crescut în deșertul Sahara, lumea este formată doar din imensul ocean de nisip, oaza în care trăiește, familia care-l iubește și mica comunitate de beduini din care......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Marea, dimineata e o poveste minunata, al carei limbaj are intensitatea simplitatii feminine si o deschidere spre metafora, spre expresivitate, a caror gratie nu e niciodata lipsita de sensuri.”

La Stampa

„Simt ca un roman bun trebuie sa ajunga la toti cititorii, asa cum scriitori mari precum Dostoievski vorbesc pe limba tuturor. Pina la urma, chiar si povestile sint intotdeauna aceleasi: lupta de a transcende umanitatea, vietile noastre efemere, toate acestea sint teme universale care ating sufletul oricui, din orice parte a lumii.”

Margaret Mazzantini