TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
De veghe PO-JOR-DE000V-14-N-001
De veghe
Vezi
galerie

De veghe

de Joydeep Roy-Bhattacharya

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #239702

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman nominalizat la International IMPAC 2014 și aflat pe lista Publishers Weekly Best Books 2012

O emoţionantă reinterpretare a mitului Antigonei pe fundalul Războiului din Afganistan

 

Pornind de la mitul străvechi al Antigonei, De veghe surprinde un moment al operaţiunii Enduring Freedom – războiul împotriva talibanilor din Afganistan, care a durat mai bine de un deceniu şi în care şi-au pierdut viaţa peste două mii de soldaţi americani. După o noapte de încleştări violente cu insurgenţii afgani, un grup de soldaţi de la o bază militară izolată din provincia Kandahar se confruntă cu o situaţie-limită. O femeie afgană sosită din munţi le cere trupul fratelui ei căzut în luptă. Să fie o sinucigaşă, o spioană sau doar o soră îndurerată care vrea să-şi îngroape fratele după datină? Prin vocile femeii, soldaţilor şi interpretului lor, se conturează nu doar răspunsul la această întrebare, ci şi imaginea obsedantă a realităţilor teribile ale războiului.

Redând în chip magistral atmosfera claustrofobică a bazei militare, unde personalul se luptă clipă de clipă cu ameninţări nevăzute, iar linia frontului este tot mai imprecisă, De veghe oferă una dintre cele mai impresionante şi mai complexe imagini ale conflictelor armate din epoca noastră.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Joydeep Roy-Bhattacharya

Traducător: Ioana Filat

Data apariției: decembrie 2014

Titlu original: The Watch

ISBN: 978-973-46-5129-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: război

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune
 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,O fată fără picioare. Într-un căruț. În fața unei garnizoane americane în Afganistan. Cerșește soldaților americani trupul fratelui ucis în atacul pe care l-a dus împotriva lor pe timp de noapte pent......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Sub ochii noştri, rezistenţa unei garnizoane americane izolate din Afganistan e măcinată nu de forţa armelor, ci de voinţa unei singure femei, care crede neabătut în adevăr şi dreptate.”

J.M. Coetzee

„Joydeep Roy-Bhattacharya readuce în actualitate mitul nepieritor al Antigonei în acest roman curajos, visceral. Dar De veghe deschide noi drumuri și face ceea ce reinterpretările tragediei nu au reușit: dezvăluie latura profund umană a fiecărui personaj în parte, stîrnind astfel deplina empatie a cititorului.”

NPR.org

De veghe este cel mai strălucit roman despre unul dintre evenimentele care au marcat începutul secolului XXI. Prin această carte, Joydeep Roy-Bhattacharya se dovedește a fi un Norman Mailer al zilelor noastre.”

ABC Brisbane