TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cartea de poveşti a unui economist. Eseuri despre consecinţele noilor ipoteze în teoria economică PU-GAA-CDPAUE-09-N-001
Cartea de poveşti a unui economist. Eseuri despre consecinţele noilor ipoteze în teoria economică
Vezi
galerie

Cartea de poveşti a unui economist. Eseuri despre consecinţele noilor ipoteze în teoria economică

de George A. Akerlof

Titlu apărut în colecția Co-lecţia de economie la Publica

Id: #228980

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Teoria economică tradiţională s-a sprijinit pe un set tacit şi clasic de ipoteze de lucru care au modelat felul în care scriu economiştii şi felul cum justifică ei modelele economice. Pe de altă parte, aceste ipoteze au dobândit caracter autonom, punându-şi amprenta şi asupra felului în care economiştii gândesc despre lume. Treptat, teoriile au fost puse pe primul loc şi, în loc să fie tratate ca termen de comparaţie pentru lumea reală, s-a ajuns la reducerea lumii la teorie şi la judecarea ei în scheme.

Eseurile din Cartea de poveşti a unui economist sunt cu totul noi, prin formă şi conţinut, pentru că încalcă tabuurile discursului şi teoriei economice şi vin cu ipoteze noi de lucru.

Toate cele opt eseuri incluse în acest volum, opt probe de putere de convingere şi viziune, sunt o piatră pusă la temelia unei noi discipline, numite de Akerlof „psiho-socio-antropo-economie”. Publicată în 1984, Cartea de poveşti a unui economist cuprinde şi celebrul studiu „Piaţa de ţepe”, dar şi studii despre contractul de muncă înţeles ca schimb de cadouri, despre şomaj, despre economia castelor sau despre aşa-numitele filtre de loialitate.

extinde
 

Detalii produs

Autor: George A. Akerlof

Traducător: Monica Sibinescu

Data apariției: 2009

Titlu original: An Economic Theorist’s Book of Tales: Essays that Entertain the Consequences of New Assumptions in Economic Theory

ISBN: 978-973-1931-21-0

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Opinii editoriale

"O colecţie de articole de la unul din cei mai inovatori şi originali economişti ai timpului nostru, o carte de economie pe care n-o poţi lăsa din mână. Multe lucruri noi din economia de azi au fost făcute posibile sau inspirate de Akerlof."

Michael Curme, Business Week / Miami University

"Aceste eseuri arată cât de multe lucruri bune rezultă din combinarea analizei economice cu deschiderea către faptele elementare ale vieţii sociale. Mulţi predică acest ideal. George Akerlof este unul dintre puţinii care îl trăiesc cu adevărat, cu rezultate de-a dreptul fascinante."

Robert M. Solow, Massachusetts Institute of Technology