TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Economia binelui şi a răului. În căutarea sensului economic, de la Ghilgameș la Wall Street PU-TOS-EBIARN-12-N-001
Economia binelui şi a răului. În căutarea sensului economic, de la Ghilgameș la Wall Street
Vezi
galerie

Economia binelui şi a răului. În căutarea sensului economic, de la Ghilgameș la Wall Street

de Tomáš Sedláček

Titlu apărut în colecția Co-lecţia de economie la Publica

Id: #229022

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În Economia binelui şi a răului, Sedláček regândeşte radical domeniul economiei, provocându-ne să ne schimbăm ipotezele despre lume. Economia se pretinde a fi o ştiinţă, un demers de cunoaştere matematic şi imun la judecăţi de valoare, dar Sedláček o vede mai degrabă ca pe un fenomen cultural, un produs al civilizaţiei umane.

„Până şi cel mai sofisticat model matematic nu este, în realitate, altceva decât o poveste – o parabolă, strădania noastră de a înţelege (raţional) lumea din jurul nostru”, scrie Sedláček. Pentru a înţelege credinţele de la temelia economiei, el evadează dintre zidurile acestei discipline şi găseşte ştiinţa economiei în mituri, religie, teologie, filosofie, psihologie, literatură şi film.

Sedláček cutreieră un vast teritoriu ideatic, de la Epopeea lui Ghilgameş şi Vechiul Testament, la perioada apariţiei creştinismului, de la Descartes şi Adam Smith, la consumerismul din Fight Club. În stilul său postmodern incitant, el pune întrebări „metaeconomice” scrutătoare despre însuşi sufletul economiei. Socotit de experţi un remarcabil pas înainte în „umaneconomie”, Sedláček pune înţelepciunea filosofilor şi a poeţilor deasupra modelelor strict matematice de comportament uman.

Cartea lui deschizătoare de drumuri promite să schimbe însuşi modul în care gândim economia şi modul în care calculăm valoarea economică.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tomáš Sedláček

Traducător: Smaranda Nistor

Data apariției: mai 2012

Titlu original: Economics of Good and Evil: The Quest for Economic Meaning from Gilgamesh to Wall Street

ISBN: 978-973-1931-98-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 568

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Opinii editoriale

Un economist mult admirat, care face parte din Consiliul Economic Naţional de la Praga, regândeşte radical domeniul său de expertiză, contestând ipotezele despre lumea afacerilor.

Publishers Weekly

Economia binelui şi a răului este un fermecător tur de forţă, care îi oferă cititorului o viziune neobişnuită, erudită şi captivantă asupra lumii. Savanţii şi erudiții pot alege cum să citească această carte: fie s-o condamne pentru lipsa ei de abordare rigidă şi tradiţional ştiinţifică, fie s-o accepte ca pe un elixir înviorător, care oferă inspiraţie şi prospeţime pentru continuarea unui astfel de studiu. Eu aleg cea de-a doua variantă şi sunt convins că şi publicul va face la fel.

Jan Svejnar, profesor de economia afacerilor şi politici publice la Universitatea Michigan

Există de mult timp un profund curent de revitalizare morală în cultura cehă, în căutarea unei viziuni mereu mai ample asupra umanului, care încearcă să străpungă barierele conceptuale în acest scop. Prin acest demers, o magnifică şi viguroasă călătorie a descoperirii, Tomas Sedlacek ne invită pe toţi să privim ştiinţa economiei cu mai multă imaginaţie, mai cuprinzător şi mai concret decât am făcut-o de multe generaţii încoace. Această carte va stimula spre noi explorări mulţi gânditori, dintre care nu puţini vor fi economişti.

Michael Novak, autorul cărţii The Spirit of Democratic Capitalism