TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cum stabilizăm o economie instabilă PU-HPM-CUSOEI-11-N-001
Cum stabilizăm o economie instabilă
Vezi
galerie

Cum stabilizăm o economie instabilă

de Hyman P. Minsky

Titlu apărut în colecția Co-lecţia de economie la Publica

Id: #229014

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În opera sa capitală, Minsky îşi prezintă propria teorie financiară a investiţiilor, una deschizătoare de drumuri, care azi ne uimeşte prin relevanţa ei. Renumitul economist ne explică de ce economia globală a trecut prin perioade de inflaţie incapacitantă, de şomaj în creştere şi de diminuare accentuată a activităţii – şi de ce economia trece acum printr-o criză a creditării pe care el a prevăzut-o.

Cum stabilizăm o economie instabilă vorbeşte despre:

> Înclinaţia naturală spre instabilitate a economiilor complexe de tip capitalist;
> Perioadele de avânt şi cele de declin, ca rezultate inevitabile ale practicilor de creditare în condiţii de risc ridicat;
> „Finanţarea speculativă" şi efectele sale asupra investiţiilor şi a preţurilor pentru active;
> Rolul statului în stimularea consumului pe parcursul perioadelor cu şomaj ridicat;
> Necesitatea ca Banca Centrală să-şi sporească gradul de supraveghere asupra sistemului bancar.

Într-o nouă şi oportună prefaţă, Henry Kaufman, preşedintele companiei Henry Kaufman & Company Inc., aşază ideile premonitorii ale lui Minsky în contextul dat de pieţele şi instituţiile financiare ale zilei de azi. Doi dintre colegii lui Minsky, respectiv dr. Dimitri B. Papadimitriou, preşedintele Institutului de Economie Levy de la Bard College, şi dr. L. Randall Wray, unul dintre savanţii de frunte ai Institutului, vin şi ei să explice relevanţa actuală a lui Minsky pentru scena economică de azi, într-o nouă introducere. Un val de interes şi de respect pentru ideile lui Hyman Minsky a atins Wall Street-ul, pe măsură ce gânditorii de frunte ai domeniului economic şi scriitorii lumii financiare au început să folosească expresia „momentul Minsky" pentru a descrie economia turbulentă a Americii. Nici că se poate un moment mai potrivit în care să citim această lucrare clasică de teorie economică aplicată!

extinde
 

Detalii produs

Autor: Hyman P. Minsky

Traducător: Smaranda Nistor

Data apariției: iunie 2011

Titlu original: Stabilizing an Unstable Economy

ISBN: 978-973-1931-76-0

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 680

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Opinii editoriale

Hyman Minsky susţine de mult timp că pieţele sunt predispuse la criză. Iată că a venit şi „momentul“ său.

The Wall Street Journal

Cu douăzeci şi cinci de ani în urmă, atunci când majoritatea economiştilor ridicau în slăvi nenumăratele virtuţi ale dereglementării şi inovării financiare, un nonconformist pe nume Hyman P. Minsky a susţinut o viziune mai degrabă negativă asupra Wall Street-ului; în fapt, el a remarcat că bancherii, intermediarii de valori mobiliare şi alţii din lumea financiară joacă rolul incendiatorilor cu bună ştiinţă, punând pe foc întreaga economie.

John Cassidy, The New Yorker

A venit momentul să ne îndreptăm atenţia spre o chestiune mai veche: Chiar aşa, cât de inerent instabile sunt sistemele economice? Numai că, în loc să primim sfaturi avizate de la economiştii contemporani, suntem nevoiţi să ne întoarcem spre unii din marii lor înaintaşi. Opera lui Hyman Minsky... este extrem de pertinentă.

Jeff Madrick, The New York Times

Nicicând n-a fost mai valoroasă opera lui Hyman Minsky! Ipoteza lui asupra instabilităţii financiare, cu tot cu unităţile de acoperire a riscului, speculative şi piramidale, s-a confirmat până la ultimul punct şi ultima virgulă pe piaţa imobiliară şi pe cea a creditelor ipotecare din Statele Unite, de-a lungul ultimului deceniu.

Paul McCulley, Director Executiv la PIMCO