logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În stoc
PREȚ: 39 lei
Disponibilitate: În stoc
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 07.12.2016
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Integral. Regândind ştiinţa nutriţiei

T. Colin Campbell, Howard Jacobson
În stoc
PREȚ: 39 lei
Disponibilitate: În stoc
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 07.12.2016
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Vindecă
Ce se întâmplă când mâncăm un măr? Răspunsul este mult mai complex decât ne putem imagina. Fiecare măr conţine...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-8420-64-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Ce se întâmplă când mâncăm un măr? Răspunsul este mult mai complex decât ne putem imagina.

Fiecare măr conţine mii de antioxidanţi ale căror denumiri, în afara celor de tipul vitaminei C, nu ne sunt familiare, şi fiecare dintre aceste substanţe puternice are potenţialul de a juca un rol important în susţinerea sănătăţii noastre. Ele afectează mii şi mii de reacţii metabolice din corpul uman. Dar calcularea influenţei specifice a fiecăreia dintre aceste substanţe nu este deloc suficientă pentru a explica efectul mărului ca întreg. Deoarece fiecare substanţă poate afecta o alta, rezultă un număr aproape infinit de consecinţe biologice posibile.

Şi am vorbit numai despre un măr.

Ştiinţa nutriţiei, blocată de mult într-o mentalitate reducţionistă, este în vârful unei revoluţii. Standardul tradiţional al cercetării implica studiul nutrienţilor în mod individual, în tentativa de a determina impactul lor particular asupra organismului uman. Acest gen de studii ajută companiile care încearcă să demonstreze că există o substanţă chimică în lapte sau în produsele foarte procesate care este „bună” pentru noi, dar oferă doar o viziune îngustă a complexităţii proceselor care au loc de fapt în corp şi a modului în care alimentele contribuie la sănătatea noastră.

În cartea Studiul China, T. Colin Campbell (împreună cu fiul său, Thomas M. Campbell) a revoluţionat modul în care gândim nutriţia, dovedind că alimentaţia vegetariană bazată pe produse cât mai integrale este cea mai sănătoasă. Acum, în Integral, el explică ştiinţa din spatele dovezilor, modurile în care paradigma ştiinţifică actuală ignoră complexitatea fascinantă a organismului uman şi de ce, în condiţiile în care avem dovezi covârşitoare că tot ceea credem că ştim legat de nutriţie este eronat, nu ne-am schimbat obiceiurile alimentare.

Integral reprezintă o călătorie care ne deschide ochii şi modifică paradigmele, cu ajutorul unei gândiri avansate despre alimentaţie, un tur de forţă ştiinţific cu implicaţii puternice pentru sănătatea noastră şi pentru lumea în care trăim.

 


Autor: T. Colin Campbell, Howard Jacobson
Traducător: Florin Pieleanu
Data apariției: 2015
Editura: Adevăr divin
Titlu original: Whole. Rethinking the Science of Nutrition
Pagini: 424
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
sănătate, medicină, natură, plante, alimentaţie, nutrienți, suplimente
Locuri în topurile Cartepedia
  • Howard Jacobson
    Autor
    T. Colin Campbell T. Colin Campbell - Autor
    T. Colin Campbell este doctor în ştiinţe, biochimist, specializat în nutriţie şi efectele alimentaţiei asupra sănătaţii pe termen lung. El este profesor emerit de biochimie nutriţională la Universitatea Cornell, autor a peste 300 de lucrări de...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile
  • T. Colin Campbell
    Autor
    Howard Jacobson Howard Jacobson - Autor
    Howard Jacobson s-a născut pe 25 august 1942, la Manchester. A crescut în Prestwich şi a fost educat la Stand Grammar School în Whitefield, apoi a urmat Downing College, Cambridge. A predat trei ani la Universitatea din Sydney, apoi la Selwyn College,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Dr. Dean Ornish, fondator şi preşedinte al Institutului de Cercetare a Medicinei Preventive
„T. Colin Campbell ne dezvăluie cum şi de ce există atât de multă confuzie în legătură cu alimentația şi sănătatea noastră, şi ce se poate face pentru a o stopa. Explicațiile sale sunt elegante, sincere, provocatoare şi cuprinzătoare, indicându-ne cum putem rezolva criza noastră de sănătate.“
Dr. Caldwell Esselstyn Jr., autorul bestsellerului Prevent and Reverse Heart Disease
„Nutriţionistul cel mai important al Americii, T. Colin Campbell, cu curaj şi convingere ne arată cum paradigma reducționistă egoistă se infiltrează în ştiință, medicină, media, industria farmaceutică şi grupurile filantropice, împiedicând publicul să afle adevărul nutrițional pentru o sănătate optimă.“
Brian Wendell, producătorul filmului Furculiţe în loc de cuţite
„Integral face o demonstraţie convingătoare că focalizarea nutriţiei moderne pe nutrienţi singulari a dus la o confuzie generală cu consecinţe tragice pentru sănătate. Noua paradigmă a doctorului Campbell va schimba modul în care gândim despre hrană, şi astfel vom îmbunătăţi viaţa a milioane de oameni şi vom economisi din costurile pentru sănătate.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus