logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Indicele glicemic

Michel Montignac
Conceptul de indice glicemic, folosit în mod revoluţionar de Michel Montignac încă din 1986, redefineşte principiile dietei...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-675-636-8
Dimensiuni: 13x19,8 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Conceptul de indice glicemic, folosit în mod revoluţionar de Michel Montignac încă din 1986, redefineşte principiile dietei alimentare. Indicele glicemic, care poate avea valori de la 0 la 100, măsoară capacitatea unei glucide pure de a ridica nivelul glicemiei (adică al zahărului din sânge) în raport cu o scară de valori având ca punct de referinţă glucoza. Montignac demonstrează că alimentele cu IG scăzut (legume, fructe proaspete) îşi eliberează treptat energia în organism şi duc la o senzaţie prelungită de saţietate. În schimb, cele cu IG mare (pâinea albă, cartofii prăjiţi) produc energie pe durată scurtă, organismul simţind repede nevoia unei noi gustări. După o primă parte de teorie a nutriţiei, axată pe conceptul de IG, cartea vă oferă liste cu alimente în funcţie de indicele lor glicemic. Controlul glicemiei nu înseamnă doar scăderea în greutate, ci şi diminuarea riscului de apariţie a unor boli precum diabetul sau afecţiunile cardiovasculare.

Autor: Michel Montignac
Data apariției: august 2013
Editura: Litera
Pagini: 120
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
dietă, alimentație, glicemie, glucidă, glucoză, organism, satietate, greutate, boală, diabet

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus