TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
DOOM. Dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române UE-CAJ-DDOOIM-10-N-001
Vezi
galerie

DOOM. Dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române

de Academia Română

Id: #230243

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a III-a
 

Descriere produs

„Lumea se schimbă, se schimbă și cuvintele.” - Larousse


Academia Română a încredințat Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” responsabilitatea actualizării normelor limbii române, pe care Secția de specialitate le-a avizat, iar instituţiile publice au obligaţia legală de a le aplica.

 

Prezentul volum este o ediție nouă, integral verificată și substanțial îmbogățită, a DOOM2 (2005), totalizând cca 64.500 de cuvinte, dintre care cca 3.600 sunt nou introduse. Și ediția a treia urmează în linii mari opțiunile studiilor tradiționale privitoare la limba română, însă cu modernizările reflectate în învățământ. Normele de bază nu au fost modificate, dar s-au făcut peste 3.000 de recomandări punctuale noi, care țin seama de dinamica limbii și a societății, de sugestiile și observațiile privind DOOM2, de raporturile dintre normă și uz etc.

 

Dicționarul ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române este destinat tuturor celor interesați să scrie și să vorbească corect românește. Consultarea și respectarea DOOM3 sunt în măsură să contribuie la îmbunătățirea utilizării limbii române.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Academia Română

Data apariției: 2010

ISBN: 9786067049350

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 1152

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Univers Enciclopedic

Teme: curiozitate, şcoală