TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lumea și demonii ei HE-CAS-LIDETC-15-N-001
Lumea și demonii ei
Vezi
galerie

Lumea și demonii ei

de Carl Sagan

Titlu apărut în colecția Mathesis la Herald

Id: #212177

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Știința ca lumină în întuneric
 

Descriere produs

Volum distins cu Premiul pentru Carte Los Angeles Times la categoria Știință și Tehnologie

 

Cum putem lua decizii inteligente în viețile noastre tot mai influențate de tehnologie dacă nu înțelegem diferența dintre miturile pseudoștiinței și ipotezele testabile ale științei? Carl Sagan, câștigător al premiului Pulitzer și renumit astronom, susține că gândirea științifică este vitală nu doar în căutarea adevărului, ci și pentru însăși integritatea instituțiilor noastre democratice. Parcurgând zone cuprinzătoare ale istoriei și culturii, Sagan examinează și demontează cu autoritate celebre deprinderi eronate ale gândirii umane precum vrăjitoria, vindecările prin rugăciune, demonii și OZN-urile. Și totuși, în mod îngrijorător, așa-numita epocă a informației în care ne aflăm este inundată de pseudoștiință, povești cu răpiri extraterestre, spiritism, amintiri din vieți trecute, superstiții de tot felul și halucinații comune care se bucură de tot mai multă atenție și interes. După cum Sagan demonstrează cu o elocvență lucidă, cântecul de sirenă al iraționalului nu are doar efecte culturale negative, ci este o cufundare periculoasă în întunericul care amenință cele mai importante libertăți ale noastre.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Carl Sagan

Traducător: Alexandru Anghel

Data apariției: septembrie 2018

Titlu original: The demon-haunted world

ISBN: 978-973-111-942-7

EAN-13: 5948417280262

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 528

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: curiozitate

 

Opinii editoriale

O carte strălucitoare . . . O apărare însuflețită a științei . . . De la prima la ultima pagină, această carte este un manifest al gândirii limpezi.

Los Angeles Times

O viziune clară despre ce presupune știința adevărată și de ce are un impact atât de puternic asupra vieților noastre. . . O mărturie a puterii științei și un avertisment cu privire la pericolele credulității neînfranate.

The Sciences
Carl Sagan
Carl Sagan
Autor

Carl Sagan (n. 9 noiembrie 1934, Brooklyn – d. 20 decembrie 1996, Seattle) a fos...

vezi autor