TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Paradoxul sexelor CV-SUP-PSBFIA-11-N-001
Paradoxul sexelor
Vezi
galerie

Paradoxul sexelor

de Susan Pinker

Titlu apărut în colecția Stiletto Books la Curtea Veche

Id: #209199

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Bărbaţii, femeile şi adevărata prăpastie dintre sexe
 

Descriere produs

Iată o carte de pionierat şi creatoare de controverse, care demonstrează că diferenţele comportamentale şi educaţionale dintre băieţi şi fete din şcoală se inversează atunci când aceştia încep să lucreze. Comparând băieţii fragili care ajung să aibă cariere fulminante cu femeile perfect realizate profesional care aleg să-şi abandoneze sau plafoneze carierele, autoarea combate câteva idei preconcepute: că bărbaţii şi femeile sunt echivalenţi din punct de vedere biologic, că inteligenţa e singurul ingredient necesar succesului şi că femeile sunt doar nişte versiuni ale bărbaţilor, cu aceleaşi interese şi scopuri în viaţă. Într-un stil alert, plin de anecdote, cititorul este familiarizat cu ultimele descoperiri ale neuroştiinţei şi pus în faţa câtorva întrebări: Sunt bărbaţii sexul mai slab? Ce ne spun bărbaţii cu dislexie sau cu sindromul Asperger despre bărbatul mediu? Care dintre sexe este mai fericit la locul de muncă?

 

De ce unii bărbaţi care n-au reuşit să termine colegiul câştigă mai bine decât fetele strălucite care le-au fost colege în şcoala primară? După trei decenii de promovare educaţională agresivă a femeilor, de ce sunt incomparabil mai mulţi bărbaţi decât femei în domenii precum dreptul corporatist, inginerie, fizică şi politică? Răspunsurile acestor întrebări sunt opusul a ce ne aşteptăm. Cartea demonstrează că diferenţele dintre sexe influenţează alegerea carierei şi ambiţiile de afirmare profesională.



Alte titluri pentru MonicaTudora (traducator):
Regulile Marthei (2013) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Susan Pinker

Traducător: Monica Tudora

Data apariției: 2011

Titlu original: The Sexual Paradox: Men, Women, and the Real Gender Gap

ISBN: 978-606-588-145-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 448

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5×20,5 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: feminism, societate, succes, sexualitate, cuplu

 

Opinii editoriale

Prezentate cu fler, sensibilitate şi convingere, concluziile penetrante ale Susanei Pinker aruncă o lumină inedită asupra diferenţelor dintre sexe la fiecare nivel al existenţei contemporane.

Booklist

Cartea vine cu câteva dileme legate de bărbaţi şi femei excepţionali: de ce nu şi-au terminat studiile superioare genii precum Cavendish, Faraday, Darwin sau Bill Gates? De ce nu se comportă femeile profesioniste desăvârşite la fel ca omologii lor bărbaţi?

Simon Baron-Cohen