TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cele şapte principii ale unei căsnicii fericite AS-JMG-CAPAUC-16-N-001
Vezi
galerie

Cele şapte principii ale unei căsnicii fericite

de Nan Silver, John Gottman

Id: #243838

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cum ar putea cercetarea științifică a ceva atât de intangibil și personal precum iubirea să ofere cuplurilor sfaturi practice, în lumea reală? Cele șapte principii ale unei căsnicii fericite reușeşte tocmai acest lucru.

Cartea este rezultatul cercetării şi al activităţii terapeutice specializate de peste 40 de ani, prin care a fost confirmată universalitatea celor Șapte principii. John și Julie Gottman, au verificat rezultatele acestor cercetări în cadrul Institutului Gottman. Această organizație oferă cuplurilor asistență directă, prin intermediul cursurilor și al terapiei, și instruiește specialiști care să poată oferi la rândul lor consiliere bazată pe cercetările întreprinse. Datorită acestui institut, în întreaga lume sunt predate cursuri având la bază cele Șapte principii.

Versiunea în limba română este traducerea ediţiei a doua (2015) a cărţii THE SEVEN PRINCIPLES FOR MAKING MARRIAGE WORK. A Practical Guide from the Country's Foremost Relationship Expert, ediţie revizuită şi completată, pe care autorii o publică după 15 ani de la prima ediţie.

În această ediţie se aduc clarificări și importante completări și revizuiri, referitoare la presiunile și la tensiunile cu care se confruntă cuplurile moderne. De asemenea, a fost actualizat caracterul interactiv al celor Șapte principii. Astfel, pentru fiecare principiu este pus la dispoziţia cititorului câte un chestionar (cu fidelitate și validitate ridicate), cu ajutorul căruia fiecare poate evalua principiul respectiv în cadrul relației sale, alături de exerciții noi sau revizuite de consolidare a acestuia. Aceste exerciții au fost în mod repetat analizate și validate de către numeroși participanți în cadrul atelierelor de lucru ale Institutului Gottman, procedură similară cu cea aplicată în cazul exercițiilor destinate terapiei de cuplu de către specialiștii instruiți în cadrul institutului.


John M. Gottman - cercetător de renume în domeniul relațiilor de cuplu și al familiei, profesor emerit de psihologie la Universitatea din Washington, co-fondator al Institutului Gottman, cercetător al Institutului Național de Sănătate Mintală (NIMH - National Institute of Mintal Health), autor a peste 40 de cărți, considerat de Psychotherapy Networker unul dintre primii zece cei mai influenți psihoterapeuți ai ultimului sfert de secol. Nan Silver - scriitor și editor în New Jersey, fost editor șef al revistei Health și coautor, împreună cu dr. Gottman, al cărților What Makes Love Last? şi Why Marriages Succeed or Fail.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nan Silver, John Gottman

Traducător: Ştefania Miclea

Data apariției: martie 2021

Titlu original: The seven principles for making marriage work. A Practical Guide from the Country's Foremost Relationship Expert

ISBN: 9786069770603

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 368

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: ASCR

Teme: emoții, terapie, cuplu

John Gottman
John Gottman
Autor

John M. Gottman - cercetător de renume în domeniul relațiilor de cuplu și al fam...

vezi autor