TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nudge: Ediția finală PU-RHT-NCGPDM-16-N-001
Vezi
galerie

Nudge: Ediția finală

de Richard H. Thaler, Cass R. Sunstein

Id: #244692

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum să luăm decizii mai bune în privința banilor, a sănătății și a mediului înconjurător
 

Descriere produs

De la prima apariție, acum peste un deceniu, Nudge a intrat în vocabularul oamenilor de afaceri, al decidenților politici, al cetățenilor implicați și al consumatorilor din toată lumea. Cartea a stimulat apariția a peste 400 de „unități Nudge” în structurile de guvernare din lume și a nenumărate grupuri de economiști comportamentali în toate sectoarele economiei. Ne-a învățat cum să folosim inteligent „arhitectura alegerii” – un concept inventat de autorii cărții – ca să luăm decizii mai bune pentru noi înșine, pentru familiile noastre și pentru societate.



Acum autorii au rescris cartea de la un capăt la celălalt, folosindu-se atât de experiențele lor din ultimii zece ani, în interiorul și în afara structurilor guvernamentale, cât și de explozia de noi studii în numeroase discipline academice. Ca un angajament solemn de a nu mai întreprinde niciodată această sarcină monumentală, ei numesc ediția de față „finală“. O ediție care vine cu un tezaur de idei noi, atât pentru fanii învederați ai cărții, cât și pentru nou-veniții în domeniu, despre o mare varietate de probleme cu care ne confruntăm zilnic – COVID-19, sănătate, finanțe personale, economii pentru pensie, datoria pe cardurile de credit, credite ipotecare, servicii medicale, donarea de organe, schimbările climatice și „nămol” (birocrație și alte lucruri antipatice de care nu avem nevoie și care ne împiedică să obținem ce ne dorim) –, în același timp în care onorează una dintre regulile de bază: să fie distractiv!

extinde
 

Detalii produs

Autor: Richard H. Thaler, Cass R. Sunstein

Traducător: Smaranda Nistor

Data apariției: aprilie 2022

Titlu original: NUDGE: THE FINAL EDITION: Improving Decisions About Money, Heath, and the Environment

ISBN: 9786067225105

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 456

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

Teme: succes, identitate, societate

 

Opinii editoriale

„Nudge ar trebui să fie lectură obligatorie pentru oricine aspiră să conducă o țară sau o companie, să crească un copil sau să facă o alegere. Este etalonul pentru utilizarea științelor comportamentului în luarea deciziilor și elaborarea politicilor publice, iar noua ediție este încă și mai bună decât cea originală.

Adam Grant, autorul bestsellerurilor „A da și a lua”, „Originalii” și „Regândește” și gazda podcastului „TED WorkLife”

Dacă ai citit Nudge și crezi că stăpânești pe deplin conceptul și folosințele lui, te înșeli. Noua ediție mi-a aprofundat enorm înțelegerea despre ce sunt imboldurile și despre modul în care pot fi folosite. Este o lectură obligatorie.

Robert Cialdini, autorul bestsellerului „Pre-suasiune”

„Thaler și Sunstein vin cu argumente viguroase, care le dau oamenilor bine informați posibilitatea de a depăși diverse predilecții și „neajunsuri probabilistice”, astfel încât să ia cele mai bune decizii pentru ei înșiși și, în cazul de față, pentru „semenii lor americani”… Aceste discuții provocatoare vor face deliciul celor care studiază designul, politica, economia și multe alte discipline.”

Kirkus

Revoluționară. Odată ce ai citit-o, începi să vezi dovezile peste tot. Dovezi că ortodoxia economică s-a perimat îngrozitor, că noi, oamenii, nu suntem întotdeauna raționali și că în fiecare alegere de arhitectură, de concepție și de decizie economică suntem ÎNTOTDEAUNA supuși unui imbold de un fel sau altul. Din clipa în care vedem și admitem acest lucru, ne putem întreba cum putem să facem alegeri mai bune. Exact în această direcție ne îndrumă cartea. Îți schimbă modul în care privești lumea – iar această nouă ediție, cu atât mai mult.

David Byrne, muzician

Despre puține cărți se poate spune că au schimbat lumea, dar Nudge a reușit. Ediția finală este minunată: amuzantă, utilă și înțeleaptă.

Daniel Kahneman, autorul bestsellerului „Gândire rapidă, gândire lentă”
Richard H. Thaler
Richard H. Thaler
Autor

Richard H. Thaler a primit în 2017 Premiul Memorial Nobel în Științe Economice p...

vezi autor
Cass R. Sunstein
Cass R. Sunstein
Autor

Cass R. Sunstein este profesor Robert Walmsley la Facultatea de Drept a Universi...

vezi autor