TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept penal. Partea generală HA-ASU-DPPGEA-16-N-001
Vezi
galerie

Drept penal. Partea generală

de Alin Sorin Nicolescu, Traian Dima

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #246022

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a IV-a
 

Descriere produs

Au trecut opt ani de la apariția celei de-a treia ediții a cursului de drept penal elaborat de prof. univ. dr. Traian Dima în anul 2014. Dinamica legislației penale, deciziile de neconstituționalitate a unor texte din Codul penal, multiplele intervenții ale instanței supreme prin pronunțarea recursurilor în interesul legii și a hotărârilor prealabile pentru dezlegarea unor probleme de drept, dar și evoluția jurisprudenței sunt tot atâtea motive ce ne-au determinat la realizarea celei de-a patra ediții a acestui curs, într-o formulă nouă, prin participarea la îmbunătățirea ediției anterioare a domnului judecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție, Secția penală, dr. Alin Sorin Nicolescu. Dorința noastră în elaborarea acestei ediții a cursului de drept penal, partea generală, este aceea de a oferi studenților o lucrare conștiincioasă și bine documentată, ancorată nu numai noilor cerințe doctrinare, ci și practicii judiciare formate în cei opt ani de aplicare a noului Cod penal, ținând seama de deciziile Curții Constituționale a României în materie penală, cât și de deciziile completelor instanței supreme pentru uniformizarea practicii judiciare (recursuri în interesul legii) sau dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală, emise în perioada de referință.

 

Deoarece instituțiile dreptului penal nu stau pe loc, ele evoluând treptat, la fel ca și practica judiciară penală, am ales în această nouă ediție să prezentăm aspectele teoretice, într-o mai strânsă legătură cu jurisprudența penală, având în vedere importanța ei. Am considerat că, în acest fel, instituțiile părții generale a Codului penal, analizate atât teoretic, cât și practic, prin relevarea unui bogat material jurisprudențial, vor fi mai bine înțelese și însușite de către studenți și practicieni, iar cursul, în ansamblul său, va fi mai atractiv.

 

Această a patra ediție oferă celor care vor studia acest curs posibilitatea să cunoască mai aprofundat instituțiile juridice prevăzute în partea generală a Codului penal, principiile care le guvernează, dar și problemele pe care aceste instituții le ridică în practica judiciară.
Dată fiind prezentarea mai amănunțită a instituțiilor din partea generală a Codului penal, în strânsă legătură cu practica judiciară, credem că această lucrare poate fi folositoare nu numai studenților, ci și tuturor celor care au preocupări profesionale în aplicarea legii penale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alin Sorin Nicolescu, Traian Dima

Data apariției: ianuarie 2023

ISBN: 978-606-27-2184-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 952

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu