TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Maşinăria sublimă AL-STA-MAINRS-12-P-001
Maşinăria sublimă
Vezi
galerie

Maşinăria sublimă

de Stephen Amidon

Id: #211899

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O istorie narativă a celui mai important organ din corpul nostru, o poveste care îmbină ştiinţa, religia şi literatura pentru a reda fascinaţia stăruitoare a omenirii pentru inimă.

Inima a captivat dintotdeauna imaginaţia oamenilor. Ea a fost aleasă drept simbol cultural, sălaş al celor mai profunde porniri religioase şi artistice, şi este organul a cărui bună funcţionare este considerată, atât în sens propriu, cât şi simbolic, însăşi sursa vieţii. Maşinăria sublimă urmăreşte sentimentul profund de uimire pe care fiecare om îl încearcă atunci când îşi îndreaptă gândurile asupra minunii pe care o poartă închisă între coaste.

În această istorisire lirică, un scriitor apreciat de critici şi un cardiolog recunoscut – care se întâmplă să fie fraţi – folosesc elemente de istorie, ştiinţă, religie, cultură populară şi literatură pentru a aduce lumină în toate încăperile fizice sau simbolice ale inimii. Fiecare dintre cele şase secţiuni – printre acestea „Inima în Antichitate”, „Inima în Renaştere”, „Inima în prezent” şi „Inima în viitor” – se concentrează asupra unei etape semnificative din procesul de înţelegere a inimii şi din istoria ascunsă a cardiologiei. Erudit, inteligent şi surprinzător, volumul Maşinăria sublimă face ca inima cititorului să tresară la fiecare pagină.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Stephen Amidon

Data apariției: august 2012

ISBN: 978-606-587-047-5

Copertă: Paperback

Număr pagini: 248

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: All