TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Experiența religioasă în gândirea lui Dumitru Stăniloae - O etică relațională EI-SAF-ERNGLD-16-N-001
Experiența religioasă în gândirea lui Dumitru Stăniloae - O etică relațională
Vezi
galerie

Experiența religioasă în gândirea lui Dumitru Stăniloae - O etică relațională

de Sandu Frunză

Id: #246246

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Iată o carte care și-a păstrat prospețimea abordării și subtilitatea interpretărilor! De la început, Sandu Frunză a reușit pe deplin să pună în lumină în ideea de experiență religioasă la Dumitru Stăniloae nu numai arhetipul, simbolul și alteritatea, dar și să ne conducă mai departe, prin persoană și relaționare, la conceptul ființei relaționale. Grație minuțioaselor analize, avem, astfel, nu numai răspunsul la chestionări îndatorate unor perspective multiple, dar și situarea cu acuratețe a gîndirii marelui teolog român”. (Prof. Univ. Dr. Aurel Codoban)

„Unirea omului cu divinul în persoana divino-umană a lui Iisus ar trebui să schimbe multe dintre automatismele gîndirii umane. Se pare că încă rămînem captivi clișeului dual și că preferăm să exprimăm totul în criterii și expresii antinomice, iar paradoxul îl închidem în cămara stilisticii fără a cugeta că de fapt este starea profundă de depășire a contrariilor. Oprirea lui Sandu Frunză asupra teologiei părintelui Stăniloae ne oferă posibilitatea depășirii acestor stări în măsura în care admitem că avem o dispoziție naturală pentru teandricizarea făptuirilor noastre, că simțim o chemare pentru transcendent și transcendere”. (Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă)

„O carte fundamentală pentru fiecare cititor educat din România actuală. În jurul temelor abordate se conturează particularitățile și originalitatea gîndirii lui Dumitru Stăniloae, dar și provocatoarea deschidere spre actualitate pe care Sandu Frunză o realizează admirabil în această lucrare. Transpusă în zona unei etici relaționale, experiența religioasă devine un prilej de cunoaștere adîncă și profundă înțelegere a noastră și a Celuilalt”. (Prof. Univ. Dr. Cristina Gavriluță)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sandu Frunză

Data apariției: octombrie 2016

ISBN: 978-606-711-471-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 262

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Eikon

 

Opinii editoriale

„Iată o carte care și-a păstrat prospețimea abordării și subtilitatea interpretărilor! De la început, Sandu Frunză a reușit pe deplin să pună în lumină în ideea de experiență religioasă la Dumitru Stăniloae nu numai arhetipul, simbolul și alteritatea, dar și să ne conducă mai departe, prin persoană și relaționare, la conceptul ființei relaționale. Grație minuțioaselor analize, avem, astfel, nu numai răspunsul la chestionări îndatorate unor perspective multiple, dar și situarea cu acuratețe a gîndirii marelui teolog român”. (Prof. Univ. Dr. Aurel Codoban) „Unirea omului cu divinul în persoana divino-umană a lui Iisus ar trebui să schimbe multe dintre automatismele gîndirii umane. Se pare că încă rămînem captivi clișeului dual și că preferăm să exprimăm totul în criterii și expresii antinomice, iar paradoxul îl închidem în cămara stilisticii fără a cugeta că de fapt este starea profundă de depășire a contrariilor. Oprirea lui Sandu Frunză asupra teologiei părintelui Stăniloae ne oferă posibilitatea depășirii acestor stări în măsura în care admitem că avem o dispoziție naturală pentru teandricizarea făptuirilor noastre, că simțim o chemare pentru transcendent și transcendere”. (Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă) „O carte fundamentală pentru fiecare cititor educat din România actuală. În jurul temelor abordate se conturează particularitățile și originalitatea gîndirii lui Dumitru Stăniloae, dar și provocatoarea deschidere spre actualitate pe care Sandu Frunză o realizează admirabil în această lucrare. Transpusă în zona unei etici relaționale, experiența religioasă devine un prilej de cunoaștere adîncă și profundă înțelegere a noastră și a Celuilalt”. 

Prof. Univ. Dr. Cristina Gavriluță