TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Părinți și icoane din Sfântul Munte MP-CON-PIIDSM-16-N-001
Vezi
galerie

Părinți și icoane din Sfântul Munte

de Costion Nicolescu

Id: #244929

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Orice pelerinaj la Muntele Athos – „sfânta sfintelor” lumii ortodoxe –  reprezintă, într-un fel, o ieșire din timp și presupune întâlniri majore cu locuri de o covârșitoare frumusețe, cu odoare sfinte (icoane și moaște), dar mai ales cu oameni îmbunătățiți.

Cartea de față se referă tocmai la câteva dintre întâlnirile mirabile de acest fel pe care autorul le-a avut acolo în cursul unui pelerinaj efectuat în anul 2009, precum și la poveștile pilduitoare ale unora dintre cele mai cunoscute icoane ale Maicii Domnului și la binefacerile lor neîncetate.

 

Printre părinții exemplari întâlniți sunt unii care au trecut la Domnul nu mult după aceea și se numără astăzi, pentru veșnicie, printre figurile emblematice, demne de Pateric ale Muntelui Sfânt. Este vorba de Părintele Petroniu Tănase, fostul stareț al Schitului românesc Prodromu, și de Gheronda Iosif Vatopedinul, o autoritate duhovnicească de prim rang a Muntelui. Un alt părinte care apare în carte, de o anvergură spirituală ieșită din comun, este starețul actual al Mănăstirii Vatopedi, părintele Efrem, cel care a contribuit decisiv la renașterea mănăstirii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Costion Nicolescu

Data apariției: iunie 2016

ISBN: 978-606-8653-81-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 128

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Teme: ortodoxism