TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dominic AR-WIS-DUCCSD-14-N-002
Vezi
galerie

Dominic

de William Steig

Titlu apărut în colecția Classic Yellow la Arthur

Id: #246732

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Un câine cu suflet de aur și nervi de oțel
 

Descriere produs

Dominic este povestea unui câine vesel, curios și însetat de aventură care pleacă într-o bună zi în lume să-și caute norocul. Iubește viața, natura, este foarte galant cu doamnele și adoră să cânte la piccolo. Pe drum întâlnește o vrăjitoare-crocodil, un drac de mare care îi dăruiește o suliță, se luptă vitejește cu o gașcă de ticăloși, îi ajută pe alții mai nefericiți ca el și-și face o groază de prieteni. Vestea despre curajul nemaivăzut, entuziasmul și generozitatea acestui câine se răspândește ca fulgerul și Dominic devine o legendă vie.


Acest câine remarcabil o să vă facă să vă gândiți serios la ce înseamnă viața și moartea, la rolul artei, la natura binelui și a răului, la pericolele bogăției nemăsurate, la prietenie și dragostea adevărată. La finalul aventurilor sale magice, comice și pline de acțiune, veți descoperi că este imposibil să nu vă fi îndrăgostit de Dominic.

extinde
 

Detalii produs

Autor: William Steig

Ilustrator: William Steig

Traducător: Laura Albulescu

Data apariției: august 2014

ISBN: 9786060863984

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 168

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x18,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Arthur

Teme: aventură, prietenie

 

Din blogul Cartepedia

Gabriela Macsim Gabriela Macsim

,,Dominic este un câine îndrăgostit de viață care pleacă în călătorie pentru a-și găsi rostul în viață. Dominic iubește natura și-i place nespus de mult să cânte la piculină. Aventurile prin care va tre......“

citește mai mult
Gabriela Macsim Gabriela Macsim

,,Încet, încet, se apropie vacanța, și odată cu aceasta, momentul când copiii, împreună cu părinții lor, pornesc la drum, în căutare de aventuri și noi descoperiri pe alte tărâmuri. Ei bine, cel puțin a......“

citește mai mult
Vlad Zver Vlad Zver

,,Cu doar cȃteva lucruşoare adunate într-o bocceluţă, Dominic pleacă în căutarea aventurii şi a destinului. Să fie nevoie pentru asta de curaj? Poate, cel puţin când în scenă intră banda de răufăcători......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Umbla zilele trecute pe internet un fel de leapşă livrescă năstruşnică intitulată De ce citim? Răspunsuri s-au dat de toate felurile, dar mi-am amintit de ele cu drag astăzi când, după ce am devorat precum un puştan mormane de cărţi pentru copii, m-am trezit întrebându-mă: De ce citesc eu, dom’le, cărţi pentru copii, în loc să citesc literatură pentru propria-mi vârstă…ştiu eu…eseuri, istorie, pe existenţialişti, pe ruşi, pe merovingieni, pe habsburgi? Mi-am pus problema cu îndârjită onestitate ca să pot să îmi ofer mie însumi şansa de a primi şi un răspuns convenabil şi am primit vreo trei.

Răzvan Zamfirescu

Cărțile pentru cei mici pot fi o surpriză plăcută chiar și pentru adulți, în special pentru cei dornici să evadeze pentru câteva ore într-o lume a inocenței, în care încă mai există onoare, altruism și curaj fără margini.

Am vrut să citesc Dominic în primul rând datorită semnificației speciale pe care numele protagonistului o are pentru mine  și pentru că sunt un iubitor de animale, iar câinii sunt printre preferații mei. Nu mică mi-a fost mirarea să descopăr o poveste amuzantă, deosebită și cât se poate de emoționantă între paginile cu ilustrații făcute chiar de către autor, pe care am lăsat-o în urmă cu mare tristețe.

Răzvan Timar
William Steig
William Steig
Autor, ilustrator

William Steig (1907-2003) este un prolific ilustrator american şi un celebru aut...

vezi autor