TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bubico GC-ILC-BUBICO-16-N-001
Vezi
galerie

Bubico

de Ion Luca Caragiale

Titlu apărut în colecția Biblioteca din ghiozdan la Galaxia Copiilor

Id: #246039

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

I. L. Caragiale surprinde în această scurtă povestire pățaniile pline de umor din timpul unei călătorii cu trenul. Schița se poate transforma într-o amintire de neuitat pentru copiii care o descoperă singuri, în timp ce învață să citească.



Căutând un loc mai comod în tren, un bărbat ajunge în compartimentul în care se află o doamnă singură. Numai aparent, pentru că din coșul de lângă ea se ivește imediat capul unui cățel lățos, „plin de funde de pangilici roșii și albastre”. Pe tot parcursul călătoriei, lătratul și mârâitul cățelului Bubico se împletesc cu povestirile plictisitoare ale cucoanei, din care făceau parte personaje precum cățelușa Zambilica, dulăul Bismark, Papadopolina, stăpâna cățelușei Zambilica, sau chiriașul Papadopolinei, un ofițer care era în același timp și stăpânul lui Bismark. După ce încearcă, fără succes, să se împrietenească cu Bubico, ținându-l în brațe sau oferindu-i bomboane, bărbatul își pierde răbdarea. Iar un vecin de compartiment enervat de un cățel arțăgos este capabil să ia măsuri disperate…



Bubico” face parte din colecția Biblioteca din ghiozdan, care reunește cele mai îndrăgite povești din programa școlară sau de pe lista de lecturi suplimentare pentru învățământul primar. Cărțile sunt scrise cu caractere mari și presărate cu ilustrații minunate. La finalul fiecărei povești, pe copii îi așteaptă câteva exerciții simple și captivante. Mulțumită paginilor liniate, pot completa foarte ușor rezolvările. Mai mult decât atât, „Bubico” conține și un mic dicționar pentru explicarea termenilor folosiți de Caragiale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ion Luca Caragiale

Ilustrator: Costin Călimoceanu

Data apariției: septembrie 2016

ISBN: 978-606-857-890-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 48

Limbă: Română

Dimensiuni: 22x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Galaxia Copiilor

Teme: umor, copilărie

Ion Luca Caragiale
Ion Luca Caragiale
Autor

Ion Luca Caragiale (1852, Haimanale, jud. Dâmboviţa – 1912, Berlin) a încetat de...

vezi autor