TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cărticelele vârstei fragede AS-COB-CRTIVF-11-N-001
Cărticelele vârstei fragede
Vezi
galerie

Cărticelele vârstei fragede

de Constanţa Buzea

Id: #231057

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Iată argumentul care deschide Cărticică de doi ani: "În doi ani, un copil nu poate învăţa prea multe cuvinte [...], dar în doi ani ochii tăi au văzut o mare parte din lucrurile care stau pe pământ". Ce nu se poate spune, se poate desena, cu creioane şi fără gumă, căci lumea e exact aşa cum o desenează copilul, ea îi acceptă calm interpretările stângace.
Cărticică de trei ani ştie deja ce înseamnă să ai un nume al tău şi mai ştie o mulţime de cuvinte noi pe care, deocamdată, le stâlceşte, le pelticeşte, luând-o mereu de la început, în veritabile vocalize verbale, gata să escaladeze prin poezioare jucăuşe chiar şi teribilul rrrr. Cartea e plină de animăluţe de tot felul, numai bune de descris, în seama lor, viul. Cărticică de patru ani face un pas mai departe în stăpînirea lumii din preajmă. Ea îşi îngăduie combinări năstruşnice, a învăţat reguli de bună purtare şi le transmite cu autoritate şi cu hohot de râs faunei mişunând în orice carte pentru prichindei. Veveriţa va folosi batista, elefănţelul face baie şi ştie că orice îndepărtare de părinţi e plină de primejdii.
În Cărticică de cinci ani, lumea se organizează deja în mici comunităţi, familia îşi dezvăluie ierarhiile şi rostul, oraşul e un teritoriu fabulos de cucerit cu tact şi cu disciplină, micul organism comunitar are legi de respectat, rolul fiecăruia e bine stabilit. Poveştile devin aventuri, cu balene şi cu harpoane, cu răsturnări de situaţii, fabulosul se prelinge din călimară şi umple dezinvolt pagina. În fine, Cărticică de şase ani e gata să se despartă de prima copilărie: "Când am fost copil, cândva,/ Când am fost nu-i prea de mult,/ îmi plăcea, o, ce-mi plăcea,/ Să tac mâlc şi să ascult.// Eu eram cum e pământul/ care-aşteaptă ploi-cuvinte,/ Eu eram pământ cuminte,/ Care vrea cuvinte-ploi"

extinde
 

Detalii produs

Autor: Constanţa Buzea

Data apariției: 2011

ISBN: 9786068244145

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 20,5x25 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: ASCR

 

Opinii editoriale

"... Acum începe vremea basmelor, a proverbelor, a zicătorilor, a jocurilor de cuvinte dezlănţuite cu libertatea celui care ştie deja să le stăpânească. Copilul, câmp mănos sub cuvintele-ploi, îşi locuieşte limba în starea de veghe întreţinută de poezie, de literatură." 

Irina Petras
Constanţa Buzea
Constanţa Buzea
Autor

Constanţa Buzea, socotită de istoricii literari unul dintre cei mai mari poeţi r...

vezi autor