TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Povești și legende din Grecia Antică P4-EPD-PILDGA-14-N-001
Povești și legende din Grecia Antică
Vezi
galerie

Povești și legende din Grecia Antică

de Ingri D`Aulaire, Edgar Parin D`Aulaire

Titlu apărut în colecția Lumea poveștilor la Paralela 45

Id: #239677

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În timpurile de demult, pe când oamenii încă se mai închinau la idoli urâți, pe întinderea Greciei trăia un neam de păstori care prețuiau lumina și frumusețea. Ei nu se închinau la idoli întunecați, asemenea vecinilor lor, ci și-au plăsmuit zeii lor proprii, frumoși și luminoși. Iar zeii Greciei semănau foarte mult cu oamenii, numai că erau mai înalți, mai chipeși și nu aveau cum să greșească. Monștri care scuipau foc și bestii cu mai multe capete reprezentau tot ce era întunecat și rău. Zeii și marii eroi erau meniti să-i înfrângă. Zeii trăiau pe muntele Olimp, un munte atât de înalt și cu pantele atât de abrupte, încât niciun om nu putea ajunge în varful lui ca să-i vadă în palatul lor strălucitor. Însa zeii coborau adeseori pe Pământ, uneori în întruchipările lor, alteori luând înfățișări de oameni sau de animale. Muritorii se închinau la zei, iar zeii se închinau la Mama Pământ. Toți fuseseră zămisliți de ea, căci ea era începutul vieții.

Toți zeii și zeițele Greciei Antice sunt zugrăviți în această faimoasă carte a soților D`Aulaire. Tinerii cititori vor fi uluiți de măreția lui Zeus, captivați de Atena, zeița înțelepciunii, intimidați de puternica Hera, regina Olimpului, sau înfiorați de capriciosul Poseidon, zeul mărilor. Acești nemuritori impetuoși sunt adesea răzbunatori, dar și drepți, iar faptele lor, de la mici certuri aprinse la acțiuni eroice, nu încetează să fascineze toți cititorii.
Ilustrațiile acestei cărți au o calitate memorabilă: odată văzute, nu vor mai părăsi niciodată mintea privitorului. Niciun copil nu este prea mic pentru a aprecia aceste mituri repovestite cu multă măiestrie, pe înțelesul lor, mituri care au stat la baza artei și literaturii lumii de-a lungul secolelor. 
Povești și legende din Grecia Antică - o neprețuită introducere în mitologie pe care o recomandăm tuturor copiilor, fiindcă nicio educație nu este desavârșită fără cunoașterea mitologiei grecești.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ingri D`Aulaire, Edgar Parin D`Aulaire

Ilustrator: Tudor Smarandache

Traducător: Bogdan Chircea

Data apariției: decembrie 2014

Titlu original: Book of Greek Myths

ISBN: 978-973-47-1850-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x26 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Paralela 45

Teme: mitologie

 
Toate categoriile:
Cărți pentru copii