TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
10 basme mitologice MO-ALO-1000BM-15-N-001
10 basme mitologice
Vezi
galerie

10 basme mitologice

de Alexandru Odobescu

Id: #226540

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„O ceartă mare se scornise între Zeus şi oameni. Titanul Prometeu, cel cu minte multă, ţinea cu aceştia şi­i învăţa să nu facă pe placul noului zeu ce cuprinsese cu sila stăpânirea tatălui său Cronos.
El le zise: „Măi oamenilor! Acest Zeus e lacom de avuţii şi de daruri; dacă voi, când înjunghiaţi vite în onoarea lui, i le veţi închina cu totul, apoi să ştiţi că veţi ajunge curând să daţi de capăt tuturor turmelor voastre, oricât de numeroase ar fi. Haide mai bine să facem cu Zeus o tocmeală, pentru ca şi voi oamenii, şi el, să vă bucuraţi de câte o parte din vitele jertfite în hecatombe, adică cu sutele, pe altarele zeilor“.
Atunci el alese din cirezi un bou mare şi frumos, îl înjunghie şi făcu dintr­însul două părţi. Într­una puse vintrele şi carnea, şi le înveli în pielea boului, în cealaltă aşeză numai oasele, bine înfăşurate în grăsime...”
 
Aşa începe una dintre cele mai frumoase colecţii de povestiri mitologice. Aflaţi, în interpretarea deosebită a lui Odobescu, ZECE dintre cele mai reprezentative povestiri mitologice ale literaturii de gen. Astfel, aveţi ocazia de a afla cum a fost deschisă cutia Pandorei, isprăvile uriaşului Briareu - cel cu o sută de mâni, patimile Demetrei, cine a câştigat epocala întrecere dintre Poseidon şi Atena sau moartea tragică a frumosului Narcis.
O lucrare deosebită, ilustrată, pentru copii şi nu numai.
extinde
 

Detalii produs

Autor: Alexandru Odobescu

Ilustrator: Daniel Ţuţunel

Data apariției: 2015

ISBN: 978-606-695-013-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 62

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Mondoro

Teme: mitologie

Alexandru Odobescu
Alexandru Odobescu
Autor

Alexandru Odobescu (1834-1895) a fost un scriitor, arheolog şi politician român....

vezi autor