logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În stoc
PREȚ: 26,43 lei
-7%28,42 lei
Disponibilitate: În stoc
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 08.12.2016
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Ghidul gastronomic al României. Bucătăriile comunitaţilor etnice. 175 de reţete

Valentina Iordan
În stoc
PREȚ: 26,43 lei
-7%28,42 lei
Disponibilitate: În stoc
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 08.12.2016
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Volumul IV al seriei „Ghidul gastronomic al Romaniei” aduce in atentia cititorului - dupa stiinta noastra, pentru prima data in acest tip...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9786065131309
Dimensiuni: 19x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul IV al seriei „Ghidul gastronomic al Romaniei” aduce in atentia cititorului - dupa stiinta noastra, pentru prima data in acest tip de abordare - pe langa retetele specifice ale unor etnii care traiesc impreuna cu romanii, si informatii privind datele demografice, istoria si traditiile care le caracterizeaza. 

Deloc intamplator, Romania este locul in care paradisul este imaginat si trait ca o feerie culinara. in camarile sale stau alaturi, fara prejudecati, telemeaua romanilor, carnatii svabesti, sangeretele maghiarilor, muraturile sarbilor, zacusca bulgarilor sau inconfundabilele dulciuri turcesti. Bucataria din spatiul cuprins intre granitele Romaniei este una cosmopolita, care a adunat de-a lungul veacurilor retete ale tuturor etniilor care au trait aici ori s-au aflat la granitele sale. Multe din retetele „celuilalt”, trecute prin filtrul gospodinelor romane, au intrat pe mesele familiilor acestora, fiind considerate in prezent ca nationale sau, cel putin, specifice. 

Albanezi, armeni, bulgari, cehi si slovaci, croati si sarbi, evrei, germani, greci, maghiari, polonezi, rusi lipoveni, rromi, ucraineni, turci... Numai enumerarea lor ne poate duce cu gandul la o lunga si interesanta calatorie prin Europa sau Asia. De fapt, este vorba despre exponentii etniilor ce convietuiesc de multe secole pe teritoriul actual al Romaniei. 

Iata un titlu, pe care il dorim savuros si instructiv in acelasi timp, care constituie o invitatie pentru gospodine de a aduce pe masa familiei preparate specifice ale etniilor care convietuiesc cu noi, intr-o incercare de mai buna intelegere a mentalitatilor si, implicit, a obiceiurilor acestora.

Autor: Valentina Iordan
Data apariției: 2014
Editura: House of Guides
Pagini: 114
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
specific, etnic, preparate, tradiţional, savoare

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus