logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În stoc
PREȚ: 25,42 lei
-15%29,9 lei
Disponibilitate: În stoc
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 07.12.2016
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Alimente şi preparate culinare din bucătăria românească si internaţională

Ana Maria Gal
În stoc
PREȚ: 25,42 lei
-15%29,9 lei
Disponibilitate: În stoc
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 07.12.2016
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Arta culinară
Dictionarul explicativ cuprinde 1690 articole/cuvinte-cheie reprezentand denumirile uzuale si cele comerciale ale principalelor alimente folosite si...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-724-075-0
Dimensiuni: 15x21 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Dictionarul explicativ cuprinde 1690 articole/cuvinte-cheie reprezentand denumirile uzuale si cele comerciale ale principalelor alimente folosite si comercializate in Romania (carne si produse de carne, peste, vanat, lapte si produse lactate, cereale si grupe de cereale, legume autohtone si de import, condimente si mirodenii, plante aromate, cafea si ceai, fructe autohtone si exotice), moduri de preparare ale alimentelor („verbele bucatariei”), precum si preparate culinare (din bucataria romaneasca si internationala), oferind informatii interesante privind unele alimente sau preparate culinare mai putin sau deloc cunoscute la noi sau privitor la influentele altor bucatarii (regionale sau occidentale) asupra artei culinare romanesti, respectiv provenienta denumirilor unor preparate adesea considerate specific romanesti. Dictionarul explicativ este completat de un Glosar de cuvinte si expresii din limba engleza, germana, franceza si italiana, cuprinzand 6750 de indici, cu trimitere la cuvantul-cheie din limba romana, foarte util pentru traducerea in limba romana a termenilor/ denumirilor din oricare dintre cele 4 limbi. In cele 3 Anexe sunt prezentate sinoptic Elemente si piese de transare - Porcine, Bovine, Ovine, respectiv termenii de macelarie uzuali in cele 5 limbi. Scopul acestui dictionar este unul informativ, pentru a face cunoscuta bogatia lexicala a limbii romane in acest domeniu, iar pentru specialisti reprezinta un inventar aproape complet al terminologiei alimentare actuale atat din limba romana, cat si din celelalte limbi, in limitele unui dictionar explicativ, el putand fi utilizat ca un ghid orientativ pentru statuarea denumirilor oficiale si unitare de catre specialistii din domeniu, in vederea armonizarii denumirilor romanesti cu cele ale tarilor din UE, intrucat contine informatii de actualitate referitor la denumirile impuse de catre comisiile UE pentru celelalte limbi si prefigureaza modificarile ce se impun in denumirile romanesti, oferind si sugestii in acest sens.

Autor: Ana Maria Gal
Data apariției: aprilie 2007
Editura: Allfa
Pagini: 768
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
artă culinară, reţete, bucătărie

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus