TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Klein, căpitanul lui Lucescu. Cronici sentimentale DI-NIS-KCLLCS-15-N-001
Klein, căpitanul lui Lucescu. Cronici sentimentale
Vezi
galerie

Klein, căpitanul lui Lucescu. Cronici sentimentale

de Nicolae Stanciu

Id: #234218

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„A fost odată... a fost tatăl meu !

Michael Klein a semănat un gând și a cules o acțiune, a semanat o acțiune și a cules un obicei, a semînat un obicei și a cules un caracter, a semănat un caracter și a cules un destin. Cu acest destin și-a construit propriul „arc de triumf către nemurire“. Povestea lui poate  fi usor confundata cu o legendă. „A fost odata Michael Klein“, li se amineste celor care nu i-au fost contemporani…

Citind Klein, Căpitanul lui Lucescu, devine limpede faptul că o asemenea poveste e cât se poate de autentică. Felul în care ziaristul Nicolae Stanciu consemnează cronicile sale sentimentale, care îi au ca protagoniști pe tatăl meu și pe mentorul lui, Mircea Lucescu, redă Hunedoarei și poveștii „strălucirea și noblețea castelană“ de altădată.

În numele tatălui meu, aduc un elogiu autorului care, prin sinceritatea și implicarea sa, a reușit să evidențieze între două coperte felul cum doi „apostoli ai fotbalului“ românesc, Lucescu și Klein, au marcat ireversibil anii de glorie ai Corvinului Hunedoara și ai Naițonalei României. „Primul — prin creația sa, al doilea — prin nemurire!“

Aceasta carte m-a ajutat să îneleg cine a fost tatăl meu, fiindcă prin ea a fost reconstruit drumul lui spre excelență. Aici am găsit răspunsurile ce-mi întăresc convingerea că moțtenirea pe care mi-a lasat-o prin propriul exemplu este incomensurabilă! Calitatea lui umană, iubirea, devotamentul, seriozitatea și dăruirea pentru fotbal au facut ca marea mea dorință să fie aceea de a face cinste numelui pe care-îl port, atât cât voi trăi.

Acum, după 22 de ani de la dispariția sa, prin acest titlu, am ajuns să înțeleg ceea ce odinioară îmi părea atât de nedrept și dureros: Michael Klein „a fost odată“, dar, mai ales, „este și va fi“!”

Dominique-Michaela Klein


extinde
 

Detalii produs

Autor: Nicolae Stanciu

Data apariției: 2015

ISBN: 978-606-93643-6-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 184

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x19,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Diacritic