TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Madonna. Biografia intimă MP-JRT-MADOBI-09-N-001
Madonna. Biografia intimă
Vezi
galerie

Madonna. Biografia intimă

de J. Randy Taraborrelli

Id: #236583

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Madonna. Stralucitoare. Egoista. Indrazneata. Meditativa. Intotdeauna provocatoare. Intotdeauna talentata. Intotdeauna controversata... Desi retine atentia publicului si il fascineaza de aproape trei decenii, pana in prezent ea a ramas o enigma. Odata cu Madonna. Biografia intima, avem ocazia sa o intelegem pe deplin. 

Biografia aceasta palpitanta si actualizata constituie rezultatul a peste cinsprezece ani de interviuri cu oameni care vorbesc pentru prima data public despre ea, printre care prietenii apropiati, partenerii de afaceri si chiar membrii familiei. Reputatul biograf J. Randy Taraborrelli a intervievat-o pe Madonna insasi in repetate randuri si aduce in prim-plan experiente prezentate in mod direct pentru a o infatisa nu numai pe Madonna care a constituit deliciul tabloidelor, ci si o femeie in carne si oase, cu slabiciuni si defecte inerente naturii umane, dar dotata si cu o mare ambitie si cu o putere de munca de exceptie, dat fiind ca, ni se spune inca de la inceput „nimeni nu muncea cu mai mult entuziasm pentru Madonna decat Madonna insasi”. 

Autorul isi subintituleaza cartea „biografie intima” pentru ca ia imaginea unui idol al muzicii pop si umanizeaza, urmarindu-si „personajul” de la ipostaza din tinerete, de carierista obsedata, cinica, dura, agresiva, revoltata sexual, pana la cea de maturitate, a unei Madonne mult mai temperate in egoism, in mizantropie, in dorinta de a scandaliza. 

Inceputa in 1990, publicata intr-o prima editie in 2001, pentru ca editia dupa care s-a facut prezenta traducere in romaneste sa actualizeze perspectiva aducand evenimentele din viata si din cariera artistei pana in toamna lui 2007, cartea isi urmareste protagonista de la nasterea ei pe 16 august 1958 in Detroit pana la apropierea de momentul, resimtit ca un prag, al aniversarii a 50 de ani de viata. 

Prin propriile actiuni, a devenit una dintre cele mai vanate si mai criticate femei din toata lumea; izolarea crunta, de care se plange la un moment dat, este o ironie a sortii pentru ca provine tocmai din statutul ei de figura publica de exceptie. 

O precizare interesanta, mai ales in lumina recent survenitei morti a lui Michael Jackson, este aceea ca, in punctele-cheie ale evolutiei Madonnei, autorul o compara de multe ori cu Michael, celalalt idol al muzicii pop din a doua jumatate a secolului al XX-lea. Astfel, ca si in cazul lui Michael Jackson, succesul ei se explica si prin amploarea fara precedent a marketingului personal din anii 1980, cu valoare de „mutatie culturala”: imaginea unei celebritati era exploatata pana la saturare prin toate canalele mediatice, urmarita concomitent in ziare, reviste, pe posturile de radio si TV, in reclame. Madonna a retinut atentia presei cu atat mai mult cu cat, in prima etapa, caracterul ei era format din trasaturi scandaloase, socante, sarcastice si capricioase, cu temei de realitate.

Ecuatia celebritatii Madonnei este rezultatul conjugarii geniului personal in materie de relatii publice cu talentul, desi a vrut ca publicul sa creada ca totul este doar o chestiune de talent colosal.

 Asa cum reiese din marturisirile celor doi, ei si-au recunoscut reciproc valoarea, dar pe Michael l-a deranjat atitudinea ei agresiva si autoritara, iar Madonna s-a cramponat de artificialitatea lui, de lipsa lui de naturalele mai ales ca om.

Spre deosebire de Michael Jackson, definitorie pentru succesul Madonnei este capacitatea de a-si defini identitatea dupa bunul plac, creand si melodii dansante „Into the Groove” si melodii de dragoste cu implicatii serioase „Live to Tell”, dar remarcandu-se si prin cinismul unor piese autoironice precum „Material Girl” si „Like a Virgin”. 

In plan personal, maternitatea a jucat si ea un rol transformator, caci i-a aratat cine era ca persoana si i-a dat un scop mai amplu decat cel reprezentat de succesele din industria muzicala. Calitatea de buna mama i-a sporit stima de sine, iar iubirea pentru copii ei (Lourdes, nascuta in 1996, tata fiindu-i instructorul personal de fitness al Madonnei, Carlos Leon, si Rocco, nascut in 2000, fiul celui de-al doilea sot al vedetei, regizorul britanic Guy Ritchie) a implinit-o, a invatat-o dragostea adevarata si a ajutat-o sa lase deoparte latura ei de vedeta.

extinde
 

Detalii produs

Autor: J. Randy Taraborrelli

Traducător: Mihai-Dan Pavelescu, Emanuela Jalbă-Şoimaru

Data apariției: 2009

Titlu original: Madonna: An Intimate Biography

ISBN: 978-973-728-409-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press