TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tsurezuregusa HU-KEN-TNDCDZ-16-N-001
Vezi
galerie

Tsurezuregusa

de Kenkō

Titlu apărut în colecția Nipponica la Humanitas

Id: #242827

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Însemnări din ceasuri de zăbavă
 

Descriere produs

Scrise aproximativ între 1330 și 1332, cele 243 de scurte eseuri din Tsurezuregusa (Însemnări din ceasuri de zăbavă) ale călugărului budist Kenkō reprezintă una dintre cele mai studiate și admirate lucrări ale literaturii japoneze medievale.

 

„Însemnări din ceasuri de zăbavă este o lucrare cu relevanţă atemporală, un splendid exemplu al stilului meditativ japonez. Caracterul trecător al tuturor lucrurilor, nesfârşitul ciclu al naşterii, creşterii, bolii şi morţii, care e urmată de o nouă naştere, zădărnicia realizărilor şi bunurilor lumeşti – toate acestea sunt credinţe tipic budiste, prezentate în Însemnări din ceasuri de zăbavă cu o prospeţime care stârneşte admiraţie. Kenkō a exprimat cel mai tipic japonez principiu estetic: frumuseţea este legată indisolubil de caracterul ei pieritor. A scris: «De-ar fi ca omul să nu piară ca roua din Adashino, să nu se destrame ca fumul peste Toribeyama, ci să dăinuiască veşnic în lume, lucrurile şi-ar pierde puterea de a ne emoţiona! Cel mai preţios lucru în viaţă este nesiguranţa ei».” (Donald KEENE)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Kenkō

Editor: Donald Keene

Traducător: Dana-Ligia Ilin

Prefaţator: Donald Keene

Data apariției: ianuarie 2016

ISBN: 978-973-50-4612-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 232

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: societate, Cultură

 

Opinii editoriale

„O carte încântătoare, care a servit drept model stilului şi gustului japonez începând cu secolul al XVII-lea. Aceste schiţe ca nişte camere reflectă importanţa lucrurilor mărunte, efemere, şi fiecare eseu este Kenkō însuşi.“ 

The Asian Student