TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Povestea unui poloboc AL-JOS-POVEUP-11-P-001
Povestea unui poloboc
Vezi
galerie

Povestea unui poloboc

de Jonathan Swift

Id: #212192

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Povestea unui poloboc este cea mai consistentă lucrare de acest gen, de care însuşi autorul s-a declarat întotdeauna foarte satisfăcut. În această „poveste” satiristul irlandez ne propune o ingenioasă alegorie, în egală măsură un atac la adresa bisericilor occidentale care au pervertit până la desfigurare credinţa moştenită de la biserica primară şi la adresa modelor care au infestat atât operele spiritului, cât şi discursul teologic. 

Pusă la index la vremea apariţiei ei de regina Ana a Angliei din cauza nestăpânitelor şarje la adresa papismului şi a puritanismului britanic, considerată un text „reacţionar” în România epocii lui Ceauşescu, această carte nu este, cu siguranţă, o lectură confortabilă, dar rămâne una dintre cele mai spumoase şi mai fine satire scrise vreodată.   

„Căci cărui om cu un mod firesc de a fi şi de a gândi i-a trecut vreodată prin minte că îi stă în putere să reducă naţiunile omenirii la aceeaşi lungime, lăţime şi înălţime cu a sa? Şi totuşi acesta este primul plan, modest şi binevoitor al tuturor inventatorilor de pe tărâmul raţiunii.” 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jonathan Swift

Data apariției: noiembrie 2011

ISBN: 978-606-587-005-5

Copertă: Paperback

Număr pagini: 168

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: All

Jonathan Swift
Jonathan Swift
Autor

Jonathan Swift (1667-1745) este cunoscut publicului larg ca autor al Călătoriilo...

vezi autor