TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX PO-RUC-FEDNIL-16-N-001
Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX
Vezi
galerie

Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX

de Ruxandra Cesereanu

Titlu apărut în colecția Plural la Polirom

Id: #246337

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De-a lungul secolului XX, regimurile totalitare au folosit cele mai dure mijloace pentru a-și anihila opozanții. Unii dintre cei persecutați erau torturați sau uciși imediat după capturare, alții erau duși în închisori sau lagăre. În timp ce o parte au încercat să supraviețuiască în condițiile inumane de detenție, destui dintre ei au hotărît să-și redobîndească libertatea și și-au riscat viața pentru a ajunge dincolo de gardurile de sîrmă ghimpată și zidurile care îi înconjurau. Ce anume îi motiva? Ce metode foloseau? Încercau să fugă singuri sau planificau o evadare colectivă? Ce făceau dacă erau prinși? Acestea sînt cîteva dintre întrebările la care răspunde Fugarii, o carte încărcată de tensiunea poveștilor unor oameni dispuși să plătească orice preț pentru a fi liberi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ruxandra Cesereanu

Data apariției: octombrie 2016

ISBN: 978-973-46-6323-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: libertate

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Ruxandra Cesereanu revine pe piața editorială cu un nou volum dedicat spațiului concentraționar și dictaturilor care au produs milioane de victime în secolul XX. De data aceasta, cercetătoarea clujean......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Eseul despre evadări este cel mai narativ dintre cele scrise și publicate de mine pe tema violenței. E o carte care s-a molipsit de la epica personajelor pe care le prezintă – evadații. Fie că este vorba despre fapturi grave și sobre, fie că este vorba despre mucaliți și tricksteri, evadarea personajelor analizate aici și acum are ceva dintr-o carte de aventuri, dintr-un jurnal exotic de călătorie ori o proză picarescă. M-am adaptat acestui stil și m-am molipsit de la spiritul aventuros al protagoniștilor unor mărturii și jurnale pe care le-am citit, uneori, cu sufletul la gură.” 

Ruxandra Cesereanu