TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Evreii și cuvintele HF-AOF-EVREIC-15-N-001
Vezi
galerie

Evreii și cuvintele

de Amos Oz, Fania Oz-Salzberger

Titlu apărut în colecția Seria de autor Amos Oz la Humanitas Fiction

Id: #241404

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Alternând comentariul textelor sacre evreiești cu analiza fină și plină de umor a istoriei acestui popor aflat într-o eternă chestionare a propriei identități, a naturii legăturii omului cu Dumnezeu și a relației dintre oameni, volumul Evreii și cuvintele aduce la lumină, cu farmec și elocință, povești uitate din Marea Istorie.

 

Conceput sub forma unui dialog între scriitorul Amos Oz și fiica acestuia, istoricul Fania Oz-Salzberger, eseul reliefează personaje mitice și cuvinte străvechi care ascund în ele un înțeles pierdut al lumii.

 

Sub forma unui eseu care are la bază un dialog între Amos Oz și fiica sa, Fania Oz-Salzberger, volumul de față pune de fapt problema identității evreiești, demontând clișee și preconcepții și sintetizând câteva dintre trăsăturile esențiale ale istoriei evreilor. Minuțios documentată, cartea nu devine greoaie datorită supleții argumentării și ideilor, condimentate cu un umor savuros: fie că este vorba despre figuri exemplare de rabini, despre o istorie a personajelor feminine din Biblie sau potențialul autor feminin al Cântării Cântărilor, ori despre importanța educației și inițierii timpurii a copiilor în tainele textelor sacre, ea păstrează aceeași formulă alertă și palpitantă până la sfârșit.

 

Diversitatea informațiilor, paginile scrise cu o atitudine lipsită de înverșunare fac din Evreii și cuvintele o lectură esențială nu numai pentru cei interesați de istoria și înțelepciunea evreiască, ci și pentru cititorii pasionați de eseuri culturale care păstrează balanța între efervescența ideilor și exprimarea ponderată a acestora.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Amos Oz, Fania Oz-Salzberger

Traducător: Ioana Petridean

Data apariției: 2018

Titlu original: Jews and words

ISBN: 978-973-689-931-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 268

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

 

Din blogul Cartepedia

Dragoș-Andrei Preutescu Dragoș-Andrei Preutescu

,,Două aspecte importante le putem identifica în acest plăcut eseu despre identitatea biblică a evreilor – memoria textuală și dialogul generaționist. Cele două formează, în timp, o „genealogie a alfabe......“

citește mai mult
Cartepedia Cartepedia

,,Scrisă ca un dialog, ca o completare în doi, volumul ni se dezvăluie ca un frumos eseu despre cultura evreilor, mai ales a forței cuvântului de-a lungul istorie lor. Pasionantă și amuzantă, plină de i......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„O carte originală şi cutremurătoare, Evreii şi cuvintele reuşeşte să adune laolaltă mai mult de cinci mii de ani de rugăciuni, cântece, poveşti, dispute, elogii, blesteme şi glume în geamantanul unei cărţi subţiri, palpitante de… ce anume? Istorie? Antropologie? Critică literară? Teologie? Toate acestea şi chiar mai mult. E o carte minunată.”

Jonathan Safran Foer

„Evreii şi cuvintele e o carte pasionantă şi amuzantă, care deconstruieşte clişee şi stereotipii la fiecare pagină. Tonul său e pe jumătate serios, pe jumătate glumeţ, combinând o bună cunoaştere a subiectului cu o notă informală. O carte care promite să creeze controverse şi să fie foarte citită.”

Mario Vargas Llosa

„O carte încântătoare, plină de umor, despre condiţia evreilor – şi sursa curajului lor – este de a fi mereu în dispută cu lumea, şi unii cu ceilalţi, şi chiar cu Dumnezeu însuşi. O carte de citit neapărat.”

Wall Street Journal
Amos Oz
Amos Oz
Autor

AMOS OZ (1939–2018) este cel mai important prozator și eseist israelian. S-a năs...

vezi autor