TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Trântind ușa HU-CPT-TUCPND-16-N-001
Vezi
galerie

Trântind ușa

de Cristian Pătrăşconiu, Tia Şerbănescu

Titlu apărut în colecția Memorii | Jurnale la Humanitas

Id: #246858

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cristian Pătrășconiu în dialog cu Tia Șerbănescu
 

Descriere produs

„Am (sper!) luciditate, încerc să am bun-simţ şi onestitate. Am pragmatism. Calculez, în termenii realităţii, ce se poate, ce nu se poate. Eu i-am judecat pe toţi — în mod special pe politicieni — prin propria mea grilă. Am propria mea grilă din 1990 încoace. Asta am făcut mereu când am scris despre politică şi asta fac şi acum: pun totul în grilă. Mi se pare cel mai onest aşa. Şi nu judec oameni, ci fapte şi vorbe în funcţie de acele repere ale grilei. Nu am sentimente, nu am duşmani, nu am prieteni. Nu e loc de prietenii acolo unde nu sunt senti¬mente. Or eu nu am sentimente pentru politicieni, pentru politică.” (Tia ȘERBĂNESCU)

 

„Tia Şerbănescu este un fel de «crucişător moral al presei româneşti». Dacă presa poate învăţa pe cineva să gândească, după ce va fi dat deoparte grâul (puţin) de neghină (multă), atunci Tia este unul dintre cei mai buni şi mai eficienţi însoţitori în această privinţă. Prin ce spune, prin cum spune, prin consecvenţa cu care spune ceea ce spune, prin eleganţă şi stil. Tia este, şi în presă, o prezenţă cu adevărat luminoasă — şi o iubesc şi pentru asta.” (Cristian PĂTRĂȘCONIU)

 

Am două reguli pe care le-am respectat cât am putut. Prima e să nu spui sau să nu scrii despre nimeni ceva ce n-ai putea să-i spui în faţă… A doua regulă e să nu te iscăleşti mai mult de două ori în aceeaşi zi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cristian Pătrăşconiu, Tia Şerbănescu

Data apariției: noiembrie 2016

ISBN: 978-973-50-5400-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Cristian Pătrăşconiu
Cristian Pătrăşconiu
Autor

Cristian Pătrăşcănoiu s-a născut pe 3 decembrie 1976 la Drobeta-Turnu Severin. E...

vezi autor