TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Suvenire contimpurane PO-GSI-SUVENC-14-N-001
Suvenire contimpurane
Vezi
galerie

Suvenire contimpurane

de G. Sion

Titlu apărut în colecția Biblioteca Memoria la Polirom

Id: #234913

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Prieten cu Vasile Alecsandri, Dimitrie Bolintineanu, Grigore Alexandrescu, Mihail Kogălniceanu, G. Sion a trăit din plin aventura generației pașoptiste din Moldova. 

După mișcarea din martie 1848 de la Iași, a fost dat în urmărire pe lista proscrișilor și a trebuit să ia calea „emigrațiunii patriotice”, prin Ardealul austriac, unde s-a aflat în mulțimea strânsă la Blaj pe 3/15 mai. A trecut apoi în Bucovina, la Cernăuți și la moșia Cernăuca a lui Hurmuzaki. 

Întors în țară după plecarea lui Mihai Vodă Sturdza, a susținut Unirea, apoi venirea unui principe străin. Despre toate acestea Șion scrie pe larg în memorialistica sa, pe care o concepe ca pe o mărturie a „istoriei mici”, împletită cu „istoria mare” a epocii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: G. Sion

Data apariției: 2014

ISBN: 978-973-46-4364-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 456

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Suvenirele contimpurane ale lui Gheorghe Sion sunt povești din vremi pe care doar cuvintele le mai pot ajunge. Vremuri în care boierii purtau caftan și făceau temenele beizadelei în ritmurile meterhan......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Singura odihnă ce am găsit în orele de liniște este în citirea Suvenirelor contimpurane ce publici și care m-au interesat prea mult. Te îndemn dar cu tot dinadinsul să urmezi înainte, să le completezi, căci mai ai multe de scris, ca să lași astfel un soi de chronică istorico-literară de mare preț pentru generația actuală și cea viitoare. Bine ar face toți bătrânii să urmeze pilda lui Ion Ghica și a d-tale.” 

Vasile Alecsandri