TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Surîsul jaguarului PO-SAR-SURSUJ-13-N-001
Surîsul jaguarului
Vezi
galerie

Surîsul jaguarului

de Salman Rushdie

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #206321

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Surisul jaguarului a fost scrisă de Salman Rushdie în urmă unei călătorii în Nicaragua și este o prezentare plină de empatie a unei lumi aflate într-o prefacere radicalădupă alungarea dictatorului Somoza și instaurarea unui guvern revoluționar. Nicaragua anului 1986 e o țară frămîntată și surprinzătoare: guvernul sandinist poartă un război de uzură cu gherilele Contraîn Managua e penurie de alimente, în timp ce șapte poetese recită versuri în ruinele de la Grand Hotel, regiuni întregi sunt afectate de atentate, foștii revoluționari au ajuns politicieni și o mulțime de voluntari străini vin  participe la reconstrucția țării.

Asumîndu-și masca jurnalistului, Rushdie izbutește  reproducă o stare de spirit și  reconstituie dintr-un mozaic colorat, de povești, momente istorice, dialoguri și detalii cu parfum local, o lume a contradicțiilor, a speranțelor și dezamăgirilor, a aspirațiilor și provizoratului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Salman Rushdie

Traducător: Dana Crăciun

Data apariției: 2013

Titlu original: The Jaguar Smile

ISBN: 978-973-46-3242-8

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 168

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: război

 

Opinii editoriale

"In Nicaragua, in 1986, dictatorul Somoza e alungat si in locul lui se instaureaza un guvern revolutionar. Rushdie descrie lumea ravasita de foamete si atentate, in care o multime de voluntari straini vin sa ajute la reconstructia tarii."

aprilie 2013, Marie Claire - Elena Stancu

"Un alt volum in registru neortodox, care pune in discutie cliseele si stereotipurile culturale sau ideologice cu care operam adesea, este Surisul jaguarului [...], o carte mai putin cunoscuta a bine-cunoscutului autor al Versetelor satanice, mult hulitul Salman Rushdie.
Ce este cu Surisul jaguarului? Un reportaj-jurnal de calatorie si, in acelasi timp, un eseu politic despre Nicaragua. [...] Cele povestite de Rushdie, fara incrincenari sau crispari ideologice, dau o alta imagine despre o tara si un popor. Dincolo de razboiul care a devastat tara sau dincolo de eforturile de a impune un regim democratic (in masura posibilului). Rushdie povesteste cu mult calm si uneori cu umor despre tot ceea ce vede si aude in acea lume complet diferita de aceea pe care o stim noi."

8 martie 2013, Observator cultural, nr. 664 - Cristina Manole

"Incitanta si originala prin expresie, cartea lui Rushdie ne propune o urzeala de imagini luminoase si viu colorate despre aceasta tara, pe care relatarile jurnalistice obisnuite n-o pot oferi.” 

 

The New York Times

"Desi nu are temperament de reporter, Rushdie strabate tara cu o tenacitate de jurnalist, vizitind chiar si spitale pline de tineri raniti in luptele impotriva rebelilor Contra. Aceasta carte bine argumentata cucereste prin simpatia aratata fata de o tara cu probleme, ai carei oameni politici sint, in marea lor majoritate, poeti.” 

Kirkus Reviews
Salman Rushdie
Salman Rushdie
Autor

Salman Rushdie s-a născut la Bombay (azi Mumbai) în 1947. La vârsta de treisprez...

vezi autor