TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sub o stea crudă MP-HMK-SUBOSC-15-N-001
Vezi
galerie

Sub o stea crudă

de Heda Margolius Kovály

Id: #242320

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Privirea scrutătoare pe care Heda Margolius Kovály o îndreaptă asupra vieţilor dominate de soarta tragică a Cehoslovaciei în timpul ocupației naziste, apoi în perioada stalinistă aruncă lumină asupra existenţei haotice a unei naţiuni. Kovály a fost deportată într-un lagăr de concentrare, a scăpat dintr-un marş al morţii, a făcut foamea în anii postbelici şi a fost ulterior devastată de condamnarea soţului ei (infamul proces Slansky din 1952) şi de executarea acestuia. Amintirile sale pline de lirism emană cu toate acestea optimism chiar şi în mijlocul celor mai mari orori.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Heda Margolius Kovály

Traducător: Eugen Damian

Data apariției: decembrie 2015

Titlu original: Under a cruel star. A life in Prague 1941-1968

ISBN: 978-606-8653-57-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Teme: război

 

Opinii editoriale

„Din când în când, citim câte o carte care ne pune într-o perspectivă mai clară necesităţile stringente şi pe noi înşine, obligându-ne să ne confruntăm cu realităţile mai întunecate ale firii umane.”

Anthony Lewis, New York Times

„O scriitoare minunat de expresivă... Reflecţiile asupra experienţelor sale personale relevă o deosebită capacitate de pătrundere în domeniul politicii, al comportamentului individual şi instituţional, în formarea atitudinilor.”

Christian Science Monitor

„O poveste a spiritului uman aflat pe o culme a neîmblânzirii sale... una dintre remarcabilele autobiografii ale secolului.”

 

San Francisco Chronicle-Examiner