TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tot înainte! CV-SPV-TOT00N-16-N-001
Vezi
galerie

Tot înainte!

de Simona Preda, Valeriu Antonovici

Id: #246536

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Amintiri din copilărie
 

Descriere produs

Dificultatea maximă atunci când rogi pe cineva să îţi vorbească despre propria sa copilărie rezidă în primul rând în capcana de a-ţi interpreta lucrurile şi trăirile din trecut printr-o grilă de analiză, de decriptare pe care a dobândit-o mai târziu.


Interviurile care se regăsesc în această carte nu sunt doar pentru generaţiile care au învăţat să citească la lumina unui cuptor, în momentul în care se lua curentul, ci şi pentru generaţiile care vor fi curioase să afle cum au trăit părinţii şi bunicii lor.


Partea goală a paharului este aceea că am apucat să trăim agonia totalitarismului, că am apucat să vedem la ce duce partidul unic şi dihotomia dintre ceea ce vorbeşti acasă şi ceea ce spui la şcoală. Iar partea plină este aceea că, tocmai din acest motiv, am prins apoi un moment unic, efectiv istoric. Am fost o generaţie infinit mai norocoasă decât cea a părinţilor noştri, care se năşteau în anii ultimului război (plus sau minus) şi care chiar au trăit comunismul din plin, cu dealurile şi văile sale. Noi am avut imensa şansă de a fi contemporani, în plină tinereţe, cu prăbuşirea acelei utopii. Drept care, într-un fel, noi am trăit comunismul ca pe o boală a copilăriei — de genul celor total neplăcute pe moment, cu febră, usturimi şi mâncărimi uneori, care-ţi mai lasă eventual şi ceva semne, dar care finalmente nu te omoară şi te imunizează pentru mai târziu.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Simona Preda, Valeriu Antonovici

Prefaţator: Adrian Cioroianu

Data apariției: noiembrie 2016

ISBN: 978-606-588-908-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: comunism, copilărie

Simona Preda
Simona Preda
Autor

Simona Preda (n. 1978, Piatra-Neamţ), licenţiată în Filosofie (Universitatea din...

vezi autor
Adrian Cioroianu
Adrian Cioroianu
Prefaţator

Adrian Cioroianu este profesor universitar şi decan al Facultăţii de Istorie, Un...

vezi autor