TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Rotonda plopilor aprinşi. De dincolo de ape PO-VAA-RPADDD-09-N-001
Rotonda plopilor aprinşi. De dincolo de ape
Vezi
galerie

Rotonda plopilor aprinşi. De dincolo de ape

de Valeriu Anania

Titlu apărut în colecția Seria de autor Valeriu Anania la Polirom

Id: #207404

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul reunește două texte: „Rotonda plopilor aprinși”, în care autorul evocă diferite personalități culturale pe care le-a cunoscut și de care a fost apropiat într-o epoca sau altă a vieții, de la Tudor Arghezi și Gala Galaction la V. Voiculescu, Lucian Blaga sau Marin Predași „De dincolo de ape”, ce include jurnalul american al autorului din decembrie 1969 pînă în decembrie 1970. Acestora li se adaugă pagini inedite de memorialistică.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Valeriu Anania

Data apariției: 2009

ISBN: 978-973-46-1513-1

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"In privinta „nasilor” sai teatrali, a celora care i-au calauzit stilul, Anania relateaza in aceeasi Rotonda plopilor aprinsi ca tehnica zisa a constructiei „o invatasem mult mai mult de la Schiller si Caragiale”, la care s-a adaugat „abundenta metaforica a lui Blaga”, „vitalitatea caracterelor” si „vigoarea limbajului dramatic”, de la Ion Luca. Bartolomeu Anania e modest si atunci cind releva sursele de formare ca autodidact, condeiul sau fiind vizitat de muze.
Carisma parintelui Anania razbate involuntar si din textele sale teatrale. Acestea i-au pastrat umbra, marturie postuma a fortei spirituale a celui ce le-a asezat in pagina."

iulie 2012, Dacia literară, nr. 7-8 - Oltiţa Cîntec

"Valeriu Anania nu este nicidecum tipul memorialistului egocentric, obsedat sa-i foloseasca pe ceilalti exclusiv pentru etalarile sale megalomane. Nu este, fireste, nici tipul salonard, al memoriei de cafenea ce aluvioneaza zvonuri si cancanuri... Inainte de a fi un tandru, subtil, generos, dar sagace observator al celui pe care si-a propus sa-l «picteze», el este un mester al ramei. Inainte de-a va lasa absorbiti de tablou, de fizionomiile, atitudinea, biografiile, scenele si personajele de epoca, priviti, va rog, cu atentie lucratura ramei. Nu doar miezul fiintei din portret, ci si pozitionarea pictorului fata de subiect, plus lucratura, calitatea incadrarii... Mina de parinte, mina de maestru!” 

Dan C. Mihăilescu
Valeriu Anania
Valeriu Anania
Autor

Valeriu Anania (I.P.S. Bartolomeu Anania) (1921-2011) a fost arhiepiscop al Vadu...

vezi autor