TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Trenul M PO-PAS-TRENUM-16-N-001
Trenul M
Vezi
galerie

Trenul M

de Patti Smith

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #245523

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volum de amintiri atipic, Trenul M este, în esenţă, o poveste despre curgerea vieţii, relatată de o legendă a muzicii punk rock americane. Fie că vorbeşte despre rutina ei newyorkeză sau despre legăturile cu artişti precum William Burroughs sau Paul Bowles, Patti Smith rememorează pentru a înțelege, în acordurile unei melancolii temperate, ale unui umor subtil. Proza ei împleteşte realitatea cu visul şi încearcă să le descifreze rostul amîndurora; tînjeşte după cafeneaua perfectă şi după soţul ei decedat; merge pe urmele marilor artişti care i-au marcat existenţa, în căutarea unui adevăr profund; susţine concerte şi conferinţe, scrie, bea mereu cafea – drogul ei declarat – şi are vise obsesive. Dar ceea ce captivează în primul rînd în acest volum este personalitatea complexă a autoarei, ce reuşeşte să îşi apropie cititorul şi să îl facă părtaş la căutările, întrebările şi răspunsurile ei, care definesc umanitatea.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Patti Smith

Traducător: Ona Frantz

Data apariției: august 2016

ISBN: 978-973-46-6216-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Despre (re)găsirea drumului în viață, acceptarea identității, împăcarea cu trecutul, spargerea barierelor şi despre supraviețuire, pur şi simplu....“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Ce inseamna sa fii femeie si sa fii singura? Aceasta intrebare este esenta volumului Trenul M, alaturi de vesnica interogatie: unde gasesti cea mai buna cafea? Trenul M e un jurnal al calatoriilor alimentate cu cafeina, imaginativ, emotionant, transgresiv si de o stranietate incintatoare, care te face sa ratacesti si in care te pierzi, doar ca sa descoperi apoi esenta adevarului si a comuniunii in propria ta fiinta.” 

Los Angeles Review of Books

„Proza lui Patti Smith penduleaza fara efort intre prezentul si trecutul ei, dar si al savantilor si artistilor ce au inspirat-o si de care se simte apropiata: regizorul japonez Akira Kurosawa, poetul Arthur Rimbaud sau Alfred Wegener, primul om de stiinta care a avansat ipoteza derivei continentelor.” 

Miami Herald

„Chiar si atunci cind sta singura pe treptele locuintei sale din New York si se uita la petrecaretii beti, Patti Smith reuseste sa dea senzatia ca in lume nu exista nimic mai fermecator.” 

Financial Times
Patti Smith
Patti Smith
Autor

Patricia Lee („Patti”) Smith s-a născut în 1946, la Chicago. A studiat pedagogia...

vezi autor