TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lumea în Si bemol PO-DGD-LUMNSB-16-N-001
Lumea în Si bemol
Vezi
galerie

Lumea în Si bemol

de Dia Radu, Dan Grigore

Titlu apărut în colecția Ego-Grafii la Polirom

Id: #244274

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Copil minune în anii de după al Doilea Război Mondial, adorat de melomani, dar discriminat și marginalizat cu încrâncenare de regimul comunist, Dan Grigore și-a luat revanșă binemeritată abia după 1989. Doar în afară granițelor, în extrem de puținele ieșiri artistice tolerate de culturnici, a putut să strălucească așa cum merită și să fie așezat de criticii internaționali în galeria marilor pianiști. În țara, i s-a făcut dreptate târziu, când zgomotul și furia unei vieți presărate cu piedici se transformaseră pe nesimțite în victorii morale.
Vă invit să vă alăturați dimineților pe care le-am petrecut stând de vorbă, să descoperim cu umor, franchețe și detașare angoasele și pasiunile unei vieți, ingredientele reușitei și ale unui destin spectaculos.” (Dia Radu)



Alte titluri pentru DiaRadu (autor):
Divanul imaginar (2017) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Dia Radu, Dan Grigore

Data apariției: mai 2016

ISBN: 978-973-46-6014-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x18,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: destin, pasiune

 

Opinii editoriale

„Pianul îmi dă energie, îmi reașază undele interioare într-un fascicul care poate fi concentrat spre o țintă. Când cânt, devin o antenă care captează. E ca și cum m-aș ruga. Parcă aș fi in lumina unei raze care cade pe mine în momentul ăla, dar nu ca să mă pună pe mine în valoare, ci ca să-mi dăruiască ceva din splendoarea ei.”

Dan Grigore